La Guardia Civil de Llombai rescata a 5 persones atrapades per les fortes pluges en els termes municipals de Montroi i Manises

Post també disponible en: Castellano

El vehicle havia quedat atrapat, amb ocupants en el seu interior, en el llit del riu Túria, dins del terme municipal de Manises

Les víctimes, una dona de 61 anys, un home de 68 i una altra dona de 90 , es trobaven en la segona planta demanant auxili mentre l’aigua no cessava de pujar

Els agents no van dubtar a activar al Grup de Rescat Especial d’Intervenció en Muntanya de la Guàrdia Civil (*GREIM)

La Guàrdia Civil d’Aldaia i Llombai han rescatat a 2 persones que es trobaven amb el seu vehicle atrapat en el llit del riu Túria a l’altura de Manises i a altres 3 en un xalet de la localitat de Montroi.
El passat dia 22 de març, a les 16.00 hores, la Central Operativa de Serveis va informar agents de la Guàrdia Civil d’Aldaia sobre un vehicle que havia quedat atrapat, amb ocupants en el seu interior, en el llit del riu Túria a l’altura del “Mirador del Ponto”, dins del terme municipal de Manises.
Una vegada coneguts els fets per la Guàrdia Civil, es va posar immediatament en marxa el dispositiu de cerca i localització d’aquestes persones, format per diferents patrulles de la Guàrdia Civil d’Aldaia.
Quan els agents es van dirigir al lloc, quasi un quilòmetre abans, es van adonar que no podien accedir amb el vehicle oficial, ja que a causa de les fortes pluges el camí estava, totalment, intransitable. Els agents van estacionar el vehicle i van continuar a peu. Minuts després, van trobar a una dona de 45 anys, de nacionalitat espanyola, que estava esgotada i intentant recuperar les seues forces recolzada en un arbre. La dona, va fer saber als agents que havia aconseguit eixir del cotxe, però que el seu marit continuava dins i que s’estava ofegant.
Immediatament, els agents van localitzar el vehicle, que es trobava a la meitat del llit del riu Túria i el torrent d’aigua l’havia immobilitzat. A continuació, els guàrdies civils van prendre una decisió, un d’ells es va quedar assegurant la seguretat de la víctima, mentre que l’altre es va introduir en el riu per a rescatar al seu marit. Just abans que el guàrdia civil arribara fins al cotxe, un home de 47 anys i de nacionalitat espanyola, va aconseguir eixir d’ell, per la qual cosa amb l’ajuda de l’agent, tots dos, van aconseguir arribar fins a la riba i escapar del fort torrent d’aigua.
Una vegada que el matrimoni va estar fora de perill, els guàrdies civils van examinar als rescatats i van verificar que no tenien cap lesió física, així que els van acompanyar fins a un punt de trobada on els seus familiars van poder reunir-se amb ells i ser traslladats.

A més d’aquest rescat, la mateixa vesprada d’aqueix mateix dia, la Guàrdia Civil de Llombai va ser requerida per un avís de la Central Operativa de Serveis en un xalet del terme municipal de Montroi. Quan els agents van arribar al lloc ressenyat, van observar que el llit del riu Magre havia pujat de tal forma que havia inundat la primera planta de la casa i els vehicles dels veïns havien sigut arrossegats pel corrent.
Les víctimes, una dona de 61 anys, un home de 68 i una altra dona de 90, es trobaven en la segona planta demanant auxili mentre l’aigua no cessava de pujar. Els agents, amb gran diligència, van visualitzar un vessant d’una muntanya (a diversos metres més amunt de la casa), amb la intenció d’accedir a l’habitatge lliscant-se per ella. Després de nombroses maniobres i, no sense esforç, van aconseguir entrar en la segona planta. Una vegada allí, van comprovar que les persones no havien patit cap mal, no obstant això l’home tenia una cama impedida i la dona de 90 anys tenia una edat massa avançada com per a evacuar-la sense material específic per a això.
Davant un cas com aquest, els agents no van dubtar a activar al Grup de Rescat Especial d’Intervenció en Muntanya de la Guàrdia Civil (GREIM). Pocs minuts després van arribar al lloc dels fets els agents del GREIM, els qui amb lliteres i material específic per a aquesta mena de rescats, van accedir a la casa i van evacuar a totes les víctimes sense cap incidència. Una vegada, que les persones havien eixit del seu domicili, van ser traslladades fins a la localitat de Real de Montroi on un familiar es va fer càrrec d’elles.
Gràcies a la ràpida intervenció dels agents i el coneixement de la zona es va poder localitzar i rescatar a aquestes persones i evitar un mal major.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*