L’embassament de Buseo s’ompli en 24 hores, segons Meteo Requena Agricultura

Post també disponible en: Castellano

L’embassament de Buseo que està situat a l’interior de la província de València, va patir una de les crescudes més espectaculars que es recorden a la regió.
Des de principis de març, la península ibèrica està patint un continu pas de borrasques que principalment estan afectant a la Comunitat Valenciana i per consegüent a la comarca Requena-Utiel. Pluges que aquest passat dilluns 21 de març van tocar sostre sobretot a la províncies de València i Castelló amb uns acumulats en totes dues províncies que passaran a ser històrics per la quantitat recollida en 24 hores.
Concretament la localitat de Xera i l’embassament de Buseo uns dels llocs on la precipitació aqueix dia es va concentrar i no va parar de caure, va deixar una pluja acumulada de fins a 233 l/m² a Xera (dades avamet) i 269 l/m² en l’estació meteorològica de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que tenen en l’embassament.
L’embassament de Buseo durant la passada tardor i hivern davant l’escassetat de pluja d’aqueixos mesos, ha estat amb una capacitat mitjana d’entre 1 i 3 hectòmetres cúbics de la seua capacitat. Moments previs a aqueix dia, va passar d’ocupar un 1,6 a 7,5 hectòmetres cúbics en tan sols 24 hores, deixant un embassament completament ple.
L’embassament de Buseo al costat d’uns altres, s’han vist obligats a obrir les comportes per a previndre i deixar espai a l’aigua que encara està per vindre.

Dades de l’embassament Buseo:

Superfície 58 ha.
Altitud 458 m.
Calat 38 m.
Capacitat 8 hm³
Conca receptora 221 km²
Superfície regable 10.500 ha.
Posada en servei 1915

Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*