La Guàrdia Civil desactiva a Pedralba un punt de venda de substàncies estupefaents i medicaments a menors d’edat

Post també disponible en: Castellano

Consumien un medicament derivat de la benzodiazepina (psicotròpic) que aconseguien en el mercat negre 

La Guàrdia Civil de València ha desactivat un punt de venda de substàncies estupefaents i medicaments derivats dels psicotròpics a menors d’edat, detenint a 4 persones e 1 investigada.

L’operació va començar el mes de novembre de 2022 quan els agents van tindre coneixement que menors d’edat estaven consumint un medicament derivat de la benzodiazepina (psicotròpic) que aconseguien en el mercat negre sense receptes prescrites per facultatius.
Fruit de les labors d’investigació dels agents en col·laboració amb Policia Local de Pedralba, es va aconseguir identificar i localitzar a la persona que distribuïa els medicaments en aquesta localitat. A més, els investigadors van aconseguir esbrinar la identitat de la persona que els facilitava, sent un home veí d’Alboraia. Aquest a través de la seua mare, que era mèdica i li prescrivia les receptes, es dedicava a “pitufear” l’extracció dels medicaments de les farmàcies d’Alboraia per a no alçar sospites.
Finalment, l’operació va culminar amb la detenció de 2 homes de 21 anys i 1 dona de 53 anys, juntament amb un menor de 16 anys i nacionalitat espanyola tots ells. Així mateix, es va investigar a 1 dona de 22 anys i nacionalitat espanyola. A tots, se li atribueixen un delicte de tràfic de drogues i medicaments i un altre de cooperador necessari. 
A més, es van dur a terme dos registres en les localitats d’Alboraia i Pedralba on es va intervindre marihuana, bascula de pesatge, bosses de monodosis, medicaments derivats de la benzodiazepina, 381 receptes electròniques del col·legi de metges prescrites, talonaris de receptes, 3 encunys amb el nom i número de col·legiat i més de 500 euros en efectiu.
La investigació ha sigut duta a terme per agents del Lloc Principal de Riba-roja de Túria en col·laboració amb Policia Local de Pedralba.
Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 5 de Lliria.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*