Riba-roja aprova el Pla de la Infància i l’Adolescència per a donar major presència i participació als menors de 18 anys en la vida pública de la localitat

Post també disponible en: Castellano

El ple municipal confirma la proposta de l’equip de govern 

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat el Pla de la Infància i l’Adolescència que permetrà als menors de 18 anys residents en la localitat una major participació i protagonisme en la vida pública del municipi. Aquest pla ha sigut aprovat per l’equip de govern del PSPV, així com per Ciutadans, Compromís, Podem Riba-roja Pot, l’abstenció del PP i el vot en contra de Vox. 

Aquest pla municipal de Riba-roja de Túria pretén ser un llit per a fomentar i propiciar la participació, la col·laboració i, al mateix temps, garantir el desenvolupament dels drets dels menors de 18 anys en la localitat, amb un seguiment dels preceptes continguts en l’Agenda 2030 sobre desenvolupament sostenible, l’objectiu final del qual és aconseguir la felicitat de la infància i l’adolescència.

La posada en marxa d’aquest pla municipal s’ha guiat per la Convenció dels Drets dels xiquets sobre la Declaració Universal dels Drets Humans, reflex, al mateix temps, en els municipis i en les administracions locals. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha impulsat aquest tipus d’iniciatives que permeten el disseny d’aquestes accions per a millorar i beneficiar a aquest segment de la població. 

L’acord del ple municipal de Riba-roja de Túria assenyala la necessitat d’aprovar aquest pla “conscients de la rellevància de la infància i l’adolescència en la societat present i futura” que ha portat a la creació del mateix “amb la finalitat de cobrir les necessitats, opinions i les idees dels xiquets, les xiquetes i dels adolescents de la localitat”. 

Cal recordar que el ple de Riba-roja de Túria va aprovar a l’octubre de 2019 el reglament del Consell de la Infància i l’Adolescència per a regular la participació dels joves i els menors en la vida social i política al mateix temps que crearà els llits perquè puguen expressar els seus problemes, inquietuds i necessitats recollida en la Constitució Espanyola i en la convenció de Drets del Xiquet de les Nacions Unides. 

Aquest Consell té caràcter consultiu, de participació i assessorament respecte de l’Ajuntament de Riba-roja sobre totes aquelles qüestions que afecten aquest col·lectiu social. Entre les seues funcions cal destacar l’obligació de l’administració de donar a conéixer totes aquells programes i plans que afecten l’atenció i participació del benestar social de la població infantil i adolescent a Riba-roja de Túria. A més, un membre designat per aquest organisme passarà a ser un integrant del denominat Consell de Poble de la localitat.

A més, serveix com a espai i plataforma perquè els xiquets i xiquetes de Riba-roja puguen expressar les seues opinions, idees, necessitats i propostes de millora del municipi amb l’objectiu d’augmentar la qualitat de vida d’aquests. Al seu torn, informarà el consistori sobre les necessitats i problemes més característics de la infància i adolescència i sol·licitarà el programa anual d’actuació i els recursos destinats a aquests segments poblacionals. 

El Consell de la Infància i l’Adolescència està format per un president, un vicepresident, un secretari, un representant designat pel ple municipal, un representant de cada Ampa dels centres educatius, dos alumnes o alumnes de cadascun dels centres educatius, així com experts designats per la presidència per a tractar determinats temes o qüestions d’àmbit públic. 

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha assenyalat la importància d’aprovar “aquest pla pioner en la localitat i en bona part de la Comunitat Valenciana que serveix com a llit d’expressió i participació dels joves en la vida d’un municipi, perquè es tracta d’una població que ha de tindre el seu espai per a manifestar les seues inquietuds i necessitats que hem d’atendre”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*