La Guàrdia Civil desarticula la xarxa delictiva que va robar el coure en dues instal·lacions d’Utiel i Caudete de las Fuentes

Post també disponible en: Castellano

S’ha detingut als 10 integrants de l’organització pels suposats delictes de robatori amb força en les coses, pertinença a organització criminal i robatori amb violència i intimidació

Operaven en diferents localitats de les províncies de Badajoz, Càceres, Castelló, Ciudad Real, Conca, Salamanca, Segòvia, Toledo, València, Valladolid i Zamora

Els autors van arribar a sostreure més de 28.800 quilos de cable de coure, que, juntament amb els danys causats en les instal·lacions a les quals van accedir per la força, el valor superaria el mig milió d’euros

S’ha comptat amb la col·laboració de la Unitat del Districte de Fuencarral de la Policia Municipal de Madrid, districte on residia el major nombre de membres d’aquest grup delictiu

La Guàrdia Civil, en col·laboració amb la Policia Municipal de Madrid, ha desarticulat una xarxa dedicada al robatori de coure per tot el territori nacional.

L’operació ha estat duta a terme per agents pertanyents al Lloc de la Guàrdia Civil d’Utiel i l’Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Requena; que han comptat amb la col·laboració d’agents de la Unitat del Districte de Fuencarral de la Policia Municipal de Madrid, districte on residia el major nombre de membres d’aquest grup delictiu.

S’ha detingut a 10 persones, amb edats compreses entre els 18 i els 40 anys, pels suposats delictes de robatori amb força en les coses, pertinença a organització criminal i robatori amb violència i intimidació, comesos a les províncies de Badajoz, Càceres, Castelló, Ciudad Real, Conca, Salamanca, Segòvia, Toledo, València, Valladolid i Zamora.

L’organització desarticulada havia arribat a sostreure més de 28.800 quilos de cable de coure, que, juntament amb els danys causats en les instal·lacions a les quals accedien per la força, el valor supera el mig milió d’euros.

L’operació ZAUN es va iniciar a principis del mes de juny de 2021, després de tenir coneixement la Guàrdia Civil de la comissió del robatori de diversos metres de cable de coure en una subestació elèctrica en la localitat d’Utiel

En aquest robatori, no van dubtar a agredir al vigilant de seguretat que custodiava la instal·lació per a aconseguir els seus objectius. A més, també es va produir un altre robatori de les mateixes característiques en una planta fotovoltaica del municipi de Caudete de las Fuentes.

Al llarg de la recerca, els agents van descobrir que els ara detinguts no s’havien limitat només a cometre els delictes a València, sinó també en diferents localitats de les províncies de Badajoz, Càceres, Castelló, Ciudad Real, Conca, Salamanca, Segòvia, Toledo, Valladolid i Zamora.

Els membres de la xarxa, que principalment dedicaven la seva activitat al robatori de cable de coure, triaven com els seus principals objectius plantes fotovoltaiques, cooperatives agrícoles, depuradores, fàbriques i naus industrials. Es traslladaven a diverses instal·lacions de tipus cimenteres o pedreres, amb la finalitat d’estudiar un lloc específic per a ocultar el material robat i, posteriorment, procedir a la crema del cable per a desfer-se del revestiment de plàstic. Una vegada fet aquest treball, el venien de manera il·lícita.

Els autors, una vegada a l’interior del recinte on anaven a cometre el robatori i per a sostreure una gran quantitat de cable d’una forma ràpida, enganxaven l’extrem de cable de coure que desitjaven obtenir en un vehicle i el posaven en moviment. Els vehicles utilitzats per a aquest fi eren de la pròpia instal·lació o, en algunes ocasions, els havien sostret abans del robatori.

En els registres practicats s’han intervingut diferents eines utilitzades per a l’accés a les instal·lacions on van cometre els delictes.

Les diligències han estat lliurades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Requena.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*