Desarticulen una banda que robava a persones d’avançada edat i que ha operat a Bunyol, Bétera i València, entre altres localitats

Post també disponible en: Castellano

Dos dels integrants han sigut detinguts i sobre altres 2 pes una ordre detenció judicial

Els autors utilitzaven el mètode “del descuit” en sucursals bancàries amb persones d’avançada d’edat que retiraven importants sumes de diners després del cobrament de les pensions

La Guàrdia Civil de València ha desarticulat un grup criminal, provinent d’Amèrica del Sud, que robava a persones d’avançada edat a l’eixida de les sucursals bancàries.

L’Operació ‘MUGGER’ va donar principi després d’una denúncia rebuda en l’aquarterament de Bétera per un robatori amb violència a una persona d’avançada edat a l’eixida de l’entitat bancària. Després d’una àrdua i llarga investigació, es va aconseguir descobrir que aquest grup criminal havia operat a Bunyol, Bétera, Borriana (Castelló), Riola, San Pedro del Pinatar (Múrcia), València i Iecla (Múrcia) cometent furts a clients d’entitats bancàries pel mètode del “descuit”. Les víctimes eren persones d’avançada edat que realitzaven grans operacions de retirada de diners en efectiu en les seues sucursals bancàries. S’ha detectat un augment considerable d’aquesta mena de fets en els últims anys, utilitzant diferents mètodes com “la burxada”, “el cogotazo” o la “taca”. En tots aquests mètodes, els autors tracten de distraure a la persona per a, posteriorment, sostraure-li els diners que prèviament havien guardat entre les seues pertinences.
Prèvia a la comissió d’aquests actes delictius, existia una fase de vigilància i selecció dels objectius per part del grup criminal. En els dies de cobrament de les pensions, un o diversos components del grup, prestaven especial atenció a les zones pròximes a les entitats bancàries, amb la intenció d’identificar a una persona que efectuara importants retirades de diners en efectiu. 
Aquests grups actuaven de manera itinerant sent nacionals de països d’Amèrica del Sud. Utilitzen identitats amb documentació falsificada dels seus països d’origen, dificultant molt les labors policials d’identificació i localització. Els grups que executaven els fets delictius estaven compostos entre homes i dones, els quals empren pinganillos per a comunicar-se i complements en la seua vestimenta.
Finalment, els suposats autors, després d’accedir per separat a una entitat bancària de la localitat de Bétera, en actitud sospitosa, deixant córrer el seu torn, portant gorra per a dificultar la seua identitat i auriculars per a comunicar-se entre ells, amb la intenció de tornar a cometre un nou robatori, un agent del Cos de la Policia Local de Bétera, a través de les càmeres de seguretat del municipi, va detectar la temptativa i va alertar a la Guàrdia Civil de València de l’adreça que van prendre els suposats autors. Aquests van intentar canviar d’aparença sobre la marxa: es van mudar de roba, es lleven abillaments com ara gorra, ulleres i màscares i es dirigeixen al metre, on es dificulta la seua localització per l’afluència de persones en el lloc. En aqueixos moments, són interceptats i traslladats a dependències policials, on després d’una sèrie de comprovacions, són detinguts i llocs a disposició judicial.
Els detinguts són 2 homes de 32 i 57 anys, tots dos de nacionalitat colombiana. Els altres 2 integrants del grup criminal sobre els quals pesa una ordre de detenció judicial, són: 1 home de 21 anys i 1 dona de 50, tots dos de nacionalitat colombiana. Se’ls imputen els següents delictes: delicte de pertinença a grup criminal, delicte d’usurpació d’estat civil, delicte de robatori amb violència i delictes de furt.
Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 de Lliria.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*