La Guàrdia Civil procedeix contra tres persones per un delicte d’apropiació indeguda a una dona d’avançada edat en la Pobla de Vallbona

Además de sustraer efectos de domicilios esta organización también realizaba estafas por Internet.

Post també disponible en: Castellano

Els autors van aconseguir apropiar-se de la víctima més de 120.000 euros

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació “PONOT”, ha procedit a la detenció d’un home de 32 anys d’edat i nacionalitat espanyola, i ha investigat a un home i una dona de de 33 i 31 anys d’edat, tots dos de nacionalitat espanyola per un delicte d’apropiació indeguda a una dona d’avançada edat.

La investigació va començar a la fi del passat mes de març, quan la mata va interposar una denúncia en la Guàrdia Civil de Pobla de Vallbona, manifestant que se li havia realitzat la sostracció per diferents mitjans, d’una gran quantitat de diners dels seus comptes bancaris. Aquesta dona és una resident de 95 anys d’edat, d’una Residència de Tercera Edat d’aquesta localitat.

Després de les perquisicions realitzades, els agents van procedir a recaptar informació dels diferents bancs relacionats, així com a investigar als suposats autors.
Fruit de les labors policials, es va poder determinar que des del dia 02 de gener de 2017 es porta produint aquesta estafa, ja que els suposats autors realitzaven pagaments en diferents comerços amb targetes associades als comptes de l’anciana, havent sigut aquestes sol·licitades pels suposats autors i entregades en el domicili o estatge d’aquests, realitzant una despesa superior a 30.000 Euros.
Posteriorment un dels homes, mitjançant engany i abús de confiança d’aquesta persona d’avançada edat, va aconseguir un poder notarial suposadament per a gestionar la venda d’un habitatge de la propietat de la perjudicada, realitzant el mateix dia de la signatura notarial l’extracte de tot el capital disponible en els comptes bancaris d’aquesta, així com el rescat d’un pla de pensions de 60.000 Euros. Suposadament es va realitzar la compra dies després, d’un vehicle d’alta gamma, usant els diners retirats i transferits pels suposats autors.
També s’esbrine per part dels agents que fins i tot s’havien realitzat sol·licitud de préstecs personals, per valor de 7.500 Euros, realitzats a nom de la perjudicada , així com la venda de l’habitatge d’aquesta, sent venuda per un import de 25.000 Euros, els quals havien sigut transferits a comptes bancaris propietat dels suposats autors. 

La mata es troba des de fa anys com a resident d’un centre/residencia de la tercera edat de la localitat de Pobla de Vallbona, amb règim complet, motiu pel qual no va ser coneixedora d’aquests fets, fins que la residència no va poder cobrar els honoraris per l’estada d’aquesta. Pel fet que aquests honoraris són superiors al cobrat en la pensió d’aquesta anciana, la mateixa s’està fent càrrec de la suma deguda, ja que els suposats autors dels fets van sostraure tots els diners dels comptes bancaris , arribant a estar en números negatius les mateixes. Aquesta quantitat supera els 120.000 euros d’apropiació indeguda per part dels autors.

Finalment es va procedir a la detenció d’una persona de nacionalitat espanyola de 32 anys d’edat per Delicte d’Apropiació Indeguda i a investigar judicialment pel mateix delicte un home i una dona, de 33 i 31 anys d’edat, tots dos de nacionalitat espanyola. 

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Lliria (València).

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*