L’església de Sant Nicolás acollirà una nova exposició sobre l’arqueologia del vi

Post també disponible en: Castellano

L’alcalde de Requena, Mario Sánchez, i la regidora de Cultura i Turisme, María José Martín, han visitat l’Església de Sant Nicolás amb la finalitat de comprovar “in situ” l’avanç dels treballs d’instal·lació d’una nova exposició sobre l’arqueologia del vi.

Aquesta mostra, que es exibirá en l’esmentat emplaçament de manera permanent, serà el vertader centre d’interpretació del jaciment de les Pilillas, una peça clau que revela l’origen de la cultura vitivinícola en el municipi. Quatre almàsseres excavades en pedra calcària i datats entre els segles VII i V a. C constitueixen la prova que la comarca comptava amb un ecosistema propici i la tecnologia suficient per a transformar el raïm en vi.El nom del jaciment, Les Pilillas, atén construccions còncaves i profundes.

Dissenyades a diferent altura i connectades entre si, aquestes instal·lacions permetien un transvasament del most de la pila superior, on es trepitjava, a la inferior, on es recollia.Finalment, cal assenyalar que amb aquesta iniciativa, que engloba a un temps la història i la cultura del municipi, l’Església de Sant Nicolás es constitueix així en la tercera seu del Museu Municipal de Requena, al mateix temps que es fa un pas més en l’esforç de renovar i tematizar els seus continguts al voltant del vi i la seua cultura. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*