Saül Gómez Soler dirigirà al CIM “L’Armònica” de Bunyol com a director convidat en el “Cultura a-Mà”

Post també disponible en: Castellano

Serà dissabte que ve 24 de juliol a les 10,30 de la nit a l’Auditori Municipal de Buñol dins dels esdeveniments programats en el “Cultura a-Mà”

El concert porta per títol Estrenes Nacionals “Maridatge” i inclou obres de José Suñer, Johan de Meij o Stephen Melillo entre altres

El director valencià és candidat a la titularitat de la direcció artística de l’Harmònica

El músic valencià Saül Gómez Soler dirigirà dissabte que ve 24 de juliol a la Banda Simfònica del CIM L’Harmònica de Buñol en qualitat de director convidat. Serà a l’Auditori Sant Lluís a les 22,30 hores en un concert molt especial per al qual ha dissenyat un programa ambiciós que, sota el títol Estrenes Nacionals, inclou la interpretació per primera vegada a Espanya d’obres d’alguns dels compositors més importants del repertori bandístico actual així com transcripcions de peces orquestrals mai escoltades fins ara al nostre país.

Un Maridatge d’autors i estils molt diversos que mostra un ampli ventall de repertori de música original per a banda, transcripcions, recuperació d’obres,…. que permetrà a intèrprets i al públic conéixer de quina manera el candidat a la titularitat de la direcció artística de l’Harmònica s’enfronta a les diferents propostes musicals. 

Com el mateix Saül explica “ens trobem davant un repertori exigent, mai interpretat a Espanya, o, en el cas de la Simfonia de Copland, davant una versió que solament ha interpretat la banda del President dels EUA, amb la qual hem estat en contacte i ens ha cedit els seus materials, per la qual cosa la seua interpretació és veritablement significativa. El programa combina autors actuals internacionals i valencians amb transcripcions”.

El concert començarà amb el pasdoble El Litre de Manuel Morales, dedicat per l’autor al CIM L’Harmònica i continuarà amb Looking up moving on de Philip Sparke, obra encarregue de la Tòquio Kosei Wind Orchestra que la va incloure en la gira de concerts que va realitzar al maig de 2012, durant la qual va recórrer moltes zones destruïdes pel terratrémol i el tsunami de 2011. 

A continuació es podrà escoltar el tercer moviment de la Simfonia Aulos del valencià José Suñer i la composició de Stephen Melillo Ark of the covenant.

En aquest concert sonarà la transcripció que el mateix Saül Gómez ha realitzat del Preludi de la revetla del Colom de Tomás Bretón així com un dels temps de la Simfonia núm. 5 Retorn a la Terra Mitjana de Johan de Meij.

El programa inclourà la transcripció de Pietro Pilo del Intermezzo de l’òpera Manon Lescaut de Puccini, treball que li va valdre el 1r Premi en el Concurs Internacional d’Instrumentació i Transcripció per a Banda “Ruggero Leoncavallo” 2015 de Castellabate (Itàlia).

Per a finalitzar, la plantilla del Litre interpretarà la transcripció de Donald C. Patterson de l’última simfonia d’Aaron Copland, escrita entre 1944 i 1946. 

El director valencià es mostra molt satisfet amb el treball desenvolupat durant les últimes setmanes amb els integrants de la banda buñolense, sobretot tenint en compte les limitacions que encara existeixen a l’hora d’assajar a causa del Covid. “Tots els músics s’han bolcat en aquesta volta a la normalitat i han aportat el millor de si mateixos, per la qual cosa vull agrair-los el seu esforç i dedicació, que segur que es traduirà en un magnífic concert. Així mateix, vull mostrar el meu agraïment a la Junta Directiva que encapçala Rosario Pardo, per la confiança depositada en la meua persona i les facilitats que m’han brindat per a poder oferir aquest concert que per a mi és molt important i que tant de bo supose l’inici d’una trajectòria en comú al costat d’aquesta entitat de prestigi internacional”, assenyala.

El procés iniciat per l’Harmònica de Buñol per a seleccionar el seu nou director artístic continuarà fins a final d’any. Després del concert amb Saül Gömez, pujaran al podi altres dos candidats: Andrea Gasperin i Marcel Ortega.

Saül Gómez Soler

Saül Gómez Soler naix a Ontinyent (València) en 1982. És Professor Superior de Música Llicenciat en Percussió i Composició pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. Ho és també en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

Ha estudiat direcció de banda en la ISEB a Trento (Itàlia) amb Jan Cober, Felix Hauswirth, Carlo Pirola i Franco Cesarini.

Ha dirigit diverses formacions bandísticas, tant a Espanya com en diferents parts d’Europa (Salzburg, Innsbruck, Praga, Berlín, Munic…). Actualment és director de l’Agrupació Musical Santa Cecilia de Castalla i de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent. És també professor d’orquestra del cos de professors de música i arts escèniques de la Generalitat Valenciana.

Ha tingut l’oportunitat de dirigir a prestigiosos solistes internacionals com Vasko Vasilev, Pacho Flores, José Franch, Francesca Calero, Luís González, Roberto Turlo, Juan Lago o Pablo Zinger, estrenant obres d’autors com Bernardo Adam Ferrero o Andrés Valero.

Durant 2018 va ser el titular de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) amb la qual va estrenar diverses obres i va oferir concerts en la Comunitat, Madrid i França.

En el camp de la composició, podem trobar les seues obres editades a Piles i Molenaar. Posseeix a més el seu propi segell editorial.

Participa regularment com a jurat en diferents certàmens i la seua música es pot trobar en diferents cds.

Ha rebut diferents encàrrecs com la composició de l’obra obligada en el Certamen Internacional de València de 2015, música de cambra per a la orquests d’RTVE o l’obra obligada per al Festival Internacional de Percussió Percute 2016. També ha rebut encàrrecs de prestigiosos solistes internacionals com José Franch o el duo Madrid Okho.

Ha sigut guardonat amb diferents premis i distincions com la Menció honorífica de l’Excel·lentíssim Ajuntament d’Ontinyent. Des del 2013 és membre de l’Acadèmia de la Música de València així com de l’Associació de Compositors COSICOVA de la qual és membre de la seua junta. També pertany a l’Acadèmia dels Grammy.

Actualment, centra la seua carrera en la composició de música simfònica i música per al sector audiovisual. En aquest àmbit, ha rebut tres nominacions als Hollywood Music in Mitjana Awards de Los Angeles i una per als premis Jerry Goldsmith.

Ha estrenat obres a Vancouver (el Canadà), Texas (els EUA) i Madrid (Espanya) i les seues composicions han sigut interpretades a Bèlgica, Portugal, Itàlia, el Japó, el Canadà, Alemanya, Suïssa, Taiwan, Colòmbia…

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*