La Guàrdia Civil desmantella una organització dedicada a la distribució de productes carnis en mal estat que operava des d’Alzira i Algemesí

Post també disponible en: Castellano

En los tres registros realizados en Valencia y Madrid se inmovilizaron más de mil toneladas de productos cárnicos insalubres cuyo valor rondaría los 5 millones de euros.
En els tres registres realitzats a València i Madrid es van immobilitzar més de mil tones de productes carnis insalubres el valor rondaria els 5 milions d’euros.

En el marc de l’operació JAMVINA, la Guàrdia Civil juntament amb personal de la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana ha desarticulat una organització criminal dedicada a la distribució de productes carnis en condicions d’insalubritat .

El passat mes de juny la Guàrdia Civil va tenir coneixement a través de la Conselleria de la localització per part d’inspectors de Sanitat d’una empresa clandestina dedicada a la distribució de productes carnis insalubres.

Els inspectors veterinaris del departament de Salut de la Ribera van aixecar acta per mancances documentals així com l’incompliment de les mesures de salubritat i higiene. Un cop coneguts els fets pels agents de l’Equip de Policia Judicial de Carlet i membres del Seprona de la Comandància de la Guàrdia Civil de València, es va procedir de forma coordinada amb personal de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana a l’inici de l’operació .

La fase d’explotació d’aquesta operació va culminar amb la detenció de sis persones i investigació d’altres vuit, de nacionalitat espanyola i d’edats compreses entre els 25 i 60 anys, se’ls imputen delictes contra la salut pública, organització criminal i blanqueig de capitals.

Els membres de l’organització, que pertanyien a diverses empreses que formaven part de l’entramat, es dedicaven a introduir en el mercat aliments en males condicions i en diversos formats. Per això no dubtaven a utilitzar marques comercials d’altres empreses amb l’objectiu de donar sortida a aquests productes.

Els presumptes autors d’aquesta trama perseguien reduir costos i maximitzar beneficis. D’una banda, evitaven el desemborsament a l’hora de destruir els productes caducats o en males condicions. A més, aconseguien nous ingressos amb la manipulació de les dates de caducitat de les peces senceres o bé loncheando els productes i introduint-los una altra vegada en el mercat a un preu molt competitiu.

Registres realitzats

Els agents han realitzat tres registres i més de trenta inspeccions en empreses de les localitats valencianes d’Alzira i Algemesi, així com a la localitat madrilenya d’Alcobendas, immobilitzant més de mil tones de productes carnis en mal estat. El valor estimat del immobilitzat rondaria els 5 milions d’euros. Les diligències han passat a disposició del Jutjat de primera instància número 3 d’Alzira.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*