La Guàrdia Civil deté 21 membres d’una organització criminal que es dedicava a el tràfic de drogues a nivell nacional

Post també disponible en: Castellano

Tal com han informat fonts de la Comandància de la Guàrdia Civil de València, l’Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Riba-roja va iniciar el passat mes d’octubre de 2019 l’Operació “Gosi”, que va portar a la desarticulació d’una organització criminal dedicada a l’elaboració i tràfic de cocaïna emprant per això vehicles amb dobles fons per més tard ser distribuïda en diferents províncies de país amb una freqüència molt continuada.

“Després de tenir coneixement de l’existència de diversos punts de venda de droga en localitats de València que poguessin estar relacionats, es van iniciar les investigacions policials per a la identificació dels autors. En el transcurs de les mateixes, es van detectar activitats de la menuda a la comarca de la Foia de Bunyol-Xiva així com els domicilis i identificació de les persones implicades. d’aquesta manera es va comprovar l’existència de delicte i, a través de les investigacions, els agents van ser escalant en la piràmide delinqüencial, a l’aconseguir identificar als proveïdors i altres membres de l’organització delictiva dedicats a l’transport de vehicles de doble fons, laboratori-elaboració i distribuïdors a punts negres de venda de droga “, segons han informat des de la Comandància.

En la citada operació s’han realitzat 13 registres en diverses localitats de les províncies de València, Madrid i Palma de Mallorca que va portar a la detenció de 21 persones totes elles de nacionalitats colombiana, marroquina i espanyola pels delictes contra la salut pública, organització criminal i blanqueig de capitals.

S’han confiscat 1.250 grams de cocaïna amb un valor al mercat d’uns 60.000 euros, 202.000 euros en metàl·lic, un laboratori actiu per al processat d’estupefaents, 9 vehicles de transport de la droga, arma curta de foc amb silenciador, 1 tazer, 2 matxets de grans dimensions, material de telefonia mòbil, elements informàtics (7 ordinadors, 3 televisors, 3 tablet, disc dur), documentació, 18 comptes bancaris bloquejats i un cavall de competició.

L’operació s’ha saldat amb la total desarticulació de l’organització criminal esperant-més detencions. Els detinguts, 4 dones i 17 homes d’entre 23 i 59 anys d’edat, de nacionalitat colombiana, marroquina i espanyola.

En aquesta operació també han col·laborat: Àrea d’investigació de Chiva, Unitat Orgànica de Policia Judicial de València, Palma de Mallorca i Madrid, així com les USECICs de Madrid i València, el GRS de València, Grup Cinològic, USECIAs i unitats de Seguretat Ciutadana de la província de València.

Les diligències han estat lliurades al Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº 3 de Requena.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*