La Guàrdia Civil deté a 14 persones i desarticula una organització criminal que operava a Xiva, Llíria, La Pobla i Riba-roja

Post també disponible en: Castellano

S’han detingut a 14 persones pels delictes de delictes de pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals, delicte contra la salut pública (tràfic de drogues) i defraudació de fluid elèctric

L’operació va començar poc temps després que agents de la Policia Local de Riba-roja de Túria de Túria, en un punt de verificació de persones i vehicles, identificaren a 2 individus que portaven borses, amb restes de marihuana, i 20.000 euros en efectiu

Durant l’operació, els agents van localitzar diversos xalets i naus industrials que havien sigut llogades en els termes municipals d’Aldaia, Xiva, Gilet, Lliria, Pobla de Vallbona i Riba-roja de Túria de Túria per al cultiu de plantes de marihuana

Els investigadors van intervindre quasi 3.000 plantes de marihuana, 37 plaques d’haixix de 100 grams cadascuna, 9 quilograms de cabdells, 6 quilograms de fulles de marihuana, 3 vehicles amb un valor de 95.000 euros, 7 armes simulades, 2 armes táser, 5 balises de geoposicionamineto, 2 inhibidors de freqüència portàtils, 19 telèfons mòbils valorats en 13.000 euros, 2 ordinadors portàtils valorats en 1.100 euros i més de 55.000 euros en efectiu

La Guàrdia Civil de Xiva i Riba-Roja de Túria, en el marc de l’operació “GREENKEW-LEMONE”, ha procedit a la detenció de 14 persones pels delictes de pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals, delicte contra la salut pública (tràfic de drogues) i defraudació de fluid elèctric en les localitats d’Aldaia, Xiva, Gilet, Lliria, Pobla de Vallbona i Riba-roja de Túria de Túria.
L’operació va començar el passat 12 de novembre de 2021, poc temps després que agents de la Policia Local de Riba-roja de Túria de Túria, en un punt de verificació de persones i vehicles, identificaren a dos individus que portaven bosses, amb restes de marihuana, i 20.000 euros en efectiu. Pel que, immediatament, van donar coneixement dels fets a la Guàrdia Civil de Riba-Roja.
Durant l’operació, els agents van localitzar diversos xalets i naus industrials que havien sigut llogades per a un fi il·lícit; el cultiu de plantes de marihuana. Aquestes ubicacions estaven situades en els termes municipals d’Aldaia, Xiva, Gilet, Lliria, Pobla de Vallbona i Riba-roja de Túria de Túria.
Els autors, amb la intenció d’assegurar la protecció de les plantacions, vigilaven les seues localitzacions amb moderns equips de seguretat i vigilància personal amb caràcter permanent.
El passat 22 de febrer, agents de la Guàrdia Civil de Xiva i Riba-Roja de Túria, van realitzar 7 registres domiciliaris en les localitats de Xiva, Gilet, Lliria, Pobla de Vallbona i un huité registre en una nau industrial en un polígon de Riba-roja de Túria de Túria. Els investigadors van intervindre quasi 3.000 plantes de marihuana, 37 plaques d’haixix de 100 grams cadascuna, 9 quilograms de cabdells, 6 quilograms de fulles de marihuana. A més, van confiscar 3 vehicles amb un valor de 95.000 euros, 7 armes simulades, 2 armes taser, 5 balises de geoposicionamineto, 2 inhibidors de freqüència portàtils, 19 telèfons mòbils valorats en 13.000 euros, 2 ordinadors portàtils valorats en 1.100 euros i més de 55.000 euros en efectiu.
Els autors s’havien preocupat d’ocupar tots els espais disponibles en els habitatges per al cultiu de les plantacions de marihuana; habitacions, soterranis, garatges, etc…En les naus industrials utilitzaven panells per a crear diferents dependències i condicionar la temperatura i humitat adequada per a les diferents fases de desenvolupament de les plantes. En totes les ubicacions no faltaven extractors i filtres per a intentar neutralitzar l’olor de marihuana.
Els agents es van adonar que en les propietats on existia una plantació de marihuana, el subministrament elèctric era adquirit a través d’un enganxament il·legal a la xarxa elèctrica general. Igualment, els pagaments dels llogares de les diferents ubicacions es feien en efectiu, amb uns diners procedents de la venda de marihuana.
Aquest mateix dia, els agents van procedir a la detenció de 5 dones, d’edats compreses entre 20 i 40 anys, també han sigut detinguts 9 homes, d’edats compreses entre 22 i 42 anys, tots de nacionalitats macedònia, polonesa i espanyola pels delictes de delictes de pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals, delicte contra la salut pública (tràfic de drogues) i defraudació de fluid elèctric.
En el transcurs de la investigació, els agents van verificar que aquest grup criminal estava molt ben organitzat i jerarquitzat. Els seus membres tenien assignades diferents comeses. Un dels autors s’encarregava de supervisar els cultius, uns altres del transport i els diners, també hi havia altres individus que es dedicaven a l’arrendament de les propietats, etc…Els investigadors també van aconseguir descobrir que els components d’aquest grup, sempre anaven armats en cada desplaçament per si alguna organització criminal rival tenia intenció d’arrabassar-los la substancia estupefaent.
Cal destacar que els autors ja havien llogat diverses naus industrials en les localitats d’Aldaia i Riba-roja de Túria de Túria amb la clara intenció de posar en funcionament noves plantacions de marihuana, per la qual cosa els agents de la Guàrdia Civil de Xiva i Riba-Roja de Túria han detingut a tots els membres d’aquesta organització criminal en plena expansió.
Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 5 de Lliria. S’ha decretat l’ingrés a la presó de 4 dels detinguts.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*