39 treballadors perdran la feina pel tancament de les plantes de formigó de Lufort ubicades a Xiva

Prefabricados Lufort ha decidido el fin de la sociedad por causas económicas.
Prefabricados Lufort ha decidido el fin de la sociedad por causas económicas.

Post també disponible en: Castellano

Prefabricados Lufort ha decidido el fin de la sociedad por causas económicas.
Prefabricats Lufort ha decidit la fi de la societat per causes econòmiques.

Els socis de l’empresa Prefabricats Lufort han decidit el tancament definitiu de l’empresa al·legant causes econòmiques, tal com han informat fonts del sindicat Comissions Obreres (CC OO); per la qual cosa 39 treballadors perdran pel tancament seus llocs de treball.

«Aquesta empresa que té dos centres de treball a Xiva, un amb 13 treballadors i un altre amb 26, es dedica al prefabricat de formigó des de 2004 i prové de l’escissió de Biguetes i Prefabricats Lufort S.L. fundada el 1953 », segons les mateixes fonts.

Des de CC OO han explicat que l’empresa «acumulava pèrdues des de 2015 i les escassa activitat en l’obra civil com pública ha repercutit en els preus donada la gran competència que té aquest sector».

«L’empresa ja va tancar a principis del 2012 tornant a recuperar-se a finals d’aquest mateix any. L’avantatge que Lufort ha tingut enfront de la resta d’empreses del sector (amb l’excepció de Pacadar) ha estat que des dels seus orígens els beneficis empresarials han revertit en l’empresa el que ha evitat recórrer a un excessiu apalancament financer provinent de la banca privada », sempre segons Comissions Obreres.

Des del sindicat han assegurat que l’acord d’acomiadament col·lectiu que comportarà el cessament de l’activitat de l’empresa «s’ha fet en unes condicions precàries per la inexistència de representació legal dels treballadors. Els treballadors van ser representats per treballadors elegits ad hoc (per al moment) aquesta fórmula prevista a la llei no atorga els mateixos drets en matèria d’informació que els que els correspon als delegats de personal o comitès d’empresa ».

«Tot i no accedir a documentació com la relació d’afectats pel que fa als salaris dia dels mateixos, la negociació durant el període de consultes ha finalitzat amb acord que ha estat ratificat per la unanimitat dels treballadors».

L’acord contempla l’actualització dels salaris a les taules salarials vigents a l’efecte de calcular la indemnització dels treballadors, tot i que l’empres es troba amb autorització en la desvinculació salarial des 2015. Les indemnitzacions assolides representen un 15% més de les establertes legalment.

Des de Comissions Obreres han recordat que el tancament de Lufort s’uneix a altres tancaments recents d’empreses a Bunyol, com Transports Germans Espert; Bunyol Muntatges mecànics; i altres a Xiva com Mecanicas Toval.

«El difícil accés al refinançament de les empreses al costat de la debilitat amb la que han sortit de la crisi que ha afectat Espanya des de 2008, està ocasionant un repunt en els acomiadaments col·lectius i els cessaments d’activitat de les empreses», han explicat des de CC OO; sindicat que ha recordat que «ve insistint que s’ha d’abordar un pla de reindustrialització amb accedeixo a finançament de caràcter públic».

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*