Bunyol presenta a la Diputació el seu gran concert «Mà a mà» que comptarà amb la seua primera presidenta d’honor

La directora de la Banda Simfònica de Catarroja, Natalia Montañés, que participa en festivales de Minesota y Chicago, es la primera mujer que ocupa este cargo en el tradicional concierto entre ‘litros’ y ‘feos’.
La directora de la Banda Simfònica de Catarroja, Natalia Montañés, que participa en festivales de Minesota y Chicago, es la primera mujer que ocupa este cargo en el tradicional concierto entre ‘litros’ y ‘feos’.

Post també disponible en: Castellano

La directora de la Banda Simfònica de Catarroja, Natalia Montañés, que participa en festivales de Minesota y Chicago, es la primera mujer que ocupa este cargo en el tradicional concierto entre ‘litros’ y ‘feos’.
La directora de la Banda Simfònica de Catarroja, Natalia Montañés, que participa en festivals de Minnesota i Chicago, és la primera dona que ocupa aquest càrrec en el tradicional concert entre ‘litres’ i ‘lletjos’.

L’Ajuntament de Bunyol ha presentat aquest dimecres la cuadragésimosexta edició del seu tradicional concert ‘Mà a mà’ al Pati de la Scala de la Diputació de València, amb la presència de Natalia Montañés, la primera dona que ocupa la Presidència d’Honor d’aquest concert bandes de música que s’acosta al seu mig segle d’existència. El CIM «L’Harmònica» i la SM «L’Artística», o el que és el mateix ‘L’Litre’ i ‘Els Lletjos’, tornaran a oferir junts la seva música el proper dissabte 17 d’agost, enfrontats i units al mateix temps, amb la música i la cultura com a sana excusa.

El popular concert tindrà lloc a l’Auditori Municipal de Sant Lluís de Bunyol a les 22.30 hores. Una 46 edició que, en paraules de Rosario Pardo, la presidenta de «L’Harmònica», “serà única i irrepetible” com les anteriors i les que estan per venir. Rosario Pardo ha destacat “el sacrifici dels músics amb aquests assajos diaris en ple estiu per treballar amb una única gran simfonia creada per a aquest concert”. La proposta d’ ‘El litre’ per a aquest ‘Mà a mà’ 2019, amb el seu director José Tello al capdavant, és una transcripció de la ‘Metròpolis’, de Michael Daugherty, inspirada en els còmics de Superman dels anys 50 i 60 .

Per la seua banda, «L’Artística», que aquest any ha convidat el director Salvador Sebastià perquè la condueixi aquesta vetllada, es presenta a aquest duel musical referent en la música de bandes amb una peça basada en la 6a Simfonia d’Andrés Valero, coneguda com ‘Grafit’, que amb un marcat caràcter social reivindica la pau a través de l’street art. El president de ‘Els Lletjos’, Francisco Blasco, ha destacat el projecte pel qual “demanem obres per encàrrec per a aquest concert que s’esforça per aconseguir un bé més gran, com és la felicitat i les emocions que transmeten uns músics i un poble” , i ha defensat l’objectiu d’aquesta composició de Valero que “grafitea amb pacifisme la ment de cada persona”.

El presidente de la corporación provincial, Toni Gaspar, y el diputado de Bandas de Música, Jordi Mayor, dan la bienvenida a los protagonistas de un evento que tendrá lugar el 17 de agosto en Buñol.
El president de la corporació provincial, Toni Gaspar, i el diputat de Bandes de Música, Jordi Major, donen la benvinguda als protagonistes d’un esdeveniment que tindrà lloc el 17 d’agost a Buñol.

La casa de la música

El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha donat la benvinguda a l’alcaldessa de Bunyol, Jonquera Carrascosa, al regidor de Cultura, Juan Luis Pallars, la presidenta d’honor del ‘Mà a mà’, Natalia Montañés, i als presidents i directors de les dues bandes. Toni Gaspar i el diputat de Turisme i Bandes de Música, Jordi Major, que s’estrenava en el càrrec, han estat els amfitrions d’un acte que “converteix aquesta Diputació a la casa de Bunyol i la casa de la música”. El president ha ofert la corporació i la seva nova delegació de Bandes de Música per “treballar amb temps al costat de Bunyol en la celebració de les noces d’or d’un esdeveniment que té repercussió mundial”.

En la mateixa línia s’ha expressat el diputat de Turisme i responsable d’aquesta nova delegació de Bandes de Música, Jordi Major, que ha considerat que l’Administració “ha d’estar al costat d’aquests projectes per fer-los viables”. Jordi Major, que com a músic va quedar “enlluernat” en presenciar el seu primer ‘Mà a mà’, s’ha mostrat “seduït” per la percussió que anuncien les propostes de ‘litres’ i ‘lletjos’, i ha admès que aquest és “un esdeveniment únic, i ho diu l’alcalde de Cullera “, que ha assegurat que” no és casual que aquest hagi estat el meu primer acte com a diputat “.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Bunyol, Juncal Carrascosa, ha felicitat els responsables de la corporació per “aquest gran encert que és crear una delegació específica de bandes de música”. En referència al ‘mà a mà’, l’alcaldessa ha destacat que “transcendeix el tema musical i té molt de passió i misticisme”. Jonquera Carrascosa ha fet una crida a la gent jove i a qualsevol que vulgui descobrir “un esdeveniment que pot semblar molt intens o enamorar per sempre”.

Primera presidenta d’honor

Natalia Montañés és natural de Llíria i cursa estudis superiors en els conservatoris Joaquín Rodrigo de València i Manuel Massotti de Múrcia, amb estudis en Direcció d’Orquestra i tècnica adquirida amb el mestre Sanz-Espert. Montañés participa activament en els festivals Midwinter Clinic de Minnesota i Midwest Clinic de Chicago, ha dirigit l’Orquestra i Banda del Conservatori Professional de Música d’Alacant, la Banda del Conservatori Superior de Canàries i la Banda i Orquestra Juvenil de la Unió Musical de Llíria.

Aquesta és la trajectòria de la directora de la banda Simfònica de Catarroja, una dona del món de la música, i en especial de la música de bandes, que agraeix a L’Harmònica i L’Artística, així com a l’Ajuntament de Bunyol, aquesta proposta per ser la primera dona que presideix el ‘mà a mà’, un esdeveniment que ha permès que “fins a 27 països hagin comprovat com es viu la música a Bunyol”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*