La Guàrdia Civil deté a 3 persones en l’Alcudia per delictes de tràfic de drogues, cultiu i defraudació de fluid elèctric

Post també disponible en: Castellano

Els detinguts havien convertit una antiga granja ramadera en un laboratori de cultiu intensiu i indoor de cànnabis sativa

En la granja havien dissenyat un laboratori, amb diversos habitacles, dividits en diferents zones de creixement

La Guàrdia Civil d’Oliva i Carlet en els serveis per a evitar el tràfic de drogues, han desenvolupat dues operacions, procedint a la intervenció de més de 1100 plantes de marihuana i s’han detingut a 2 persones i investigat a una altra, per delictes contra la salut pública (tràfic de drogues i cultiu) i defraudació de fluid elèctric. A més, s’ha desarticulat un punt de venda en la localitat de L’Alcudia.

Aquestes actuacions es troben emmarcades dins del pla de resposta policial al cultiu i tràfic il·legal de marihuana i els beneficis d’aquest, així mateix com en el pla operatiu de resposta policial al tràfic minorista i consum de drogues, llocs i locals d’oci i diversió que la Guàrdia Civil ve desenvolupant en la feina de casa de prevenció de la delinqüència i seguretat ciutadana.

El mes de desembre passat, la Guàrdia Civil d’Oliva, en el marc de l’operació “ODLA”, ha procedit a la detenció d’1 home i investigat a 1 dona, tots dos de 35 anys i de nacionalitat espanyola, per un delicte contra la salut pública (cultiu i elaboració de drogues) i defraudació de fluid elèctric en la localitat d’Oliva.

Els agents van tindre coneixement que, suposadament, una antiga granja ramadera, situada entre els termes municipals d’Oliva i Pego, s’havia convertit en un laboratori de cultiu intensiu i *indoor de cànnabis sativa. 

El passat 9 de febrer de 2022, els investigadors van realitzar un registre, trobant més 1.100 plantes de marihuana en diferents estats de creixement, així com nombrosos efectes i sofisticats instruments elèctrics destinats a alimentar els cultius (llums, ventiladors, aires condicionats, grup electrogen etc…). Tot això, valorat en 80.000 euros aproximadament.

Els agents van poder confirmar amb el registre, com es trobava perfectament dissenyat un laboratori, amb diversos habitacles, dividits en diferents zones de creixement. El destí de la marihuana seria el mercat il·lícit de països de l’Est.

A més, es va poder constatar per tècnics de l’empresa Iberdrola, que la granja presentava un enganxament il·legal a la xarxa, defraudant 50.000 euros aproximadament.

L’operació va acabar amb la detenció d’1 home i investigada 1 dona, tots dos de 35 anys i de nacionalitat espanyola, per un delicte contra la salut pública (cultiu i elaboració de drogues) i defraudació de fluid elèctric.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjats de Primera Instància i Instrucció Número 2 de Gandia.

A més d’aquesta operació, la Guàrdia Civil de Carlet va desenvolupar una altra operació paral·lela. En què els agents van aconseguir descobrir un habitatge en la localitat de l’Alcudia on s’estaven venent substancies estupefaents.

El detingut subministrava, des del seu habitatge als consumidors, la dosi de cocaïna, haixix o marihuna. Una activitat que es realitzava tots els dies de la setmana.

Finalment, el dia 16 de febrer, els investigadors van trobar en el registre domiciliari, una bàscula de precisió, així com diverses substàncies estupefaents dosades per a la seua venda. Concretament, més de 4 grams de cocaïna, 14 grams d’haixix i 19 grams de marihuana. A més, s’ha aprehés més de 250 euros en efectiu. 

La investigació va acabar amb la detenció d’1 home de 19 anys d’edat, i de nacionalitat espanyola, per un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues), donant com desarticulat el punt de venda.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjats de Primera Instància i Instrucció Número 4 de Carlet.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*