Utiel celebra les seues Falles de tornada a la normalitat

Post també disponible en: Castellano

Enguany es planten els 6 monuments fallers, majors i infantils, de les 3 comissions falleres d’Utiel: Falla Porta de les Eres i Infantil de Carrer del Remei; Falla Porta del Sol i Infantil de Sant Ildefons i Falla Plaza de Sant Joan i Infantil La Olivereta

Enguany les Falles tornen a la normalitat amb la seua celebració el mes de març i la participació de les 3 comissions falleres d’Utiel (Falla Porta de les Eres, Falla Porta del Sol i Falla Plaza de Sant Joan) que plantaran els seus monuments majors i infantils, omplint d’art, color, humor i crítica els carrers d’Utiel.

La plantà dels monuments fallers a Utiel s’està realitzant de manera escalonada ja que la disponibilitat dels artistes fallers i la situació meteorològica marcada pel vent i la pluja, estan determinant les tasques de muntatge. 

Dilluns passat, la Falla Plaza de Sant Joan iniciava ja la plantà dels seus monuments, el major ja finalitzat presentat sota el lema “Falles i Literatura: Tradició, Festa i Cultura” i l’infantil de la Olivereta amb el títol “Hamelin en Festes” que es plantarà aquesta vesprada.

Ahir va iniciar el muntatge de ninots la Falla Porta de les Eres amb el seu monument major “Aladdín, un conte per a somiar” i l’infantil del Carrer del Remei i adjacents presentat sota el títol “Volar és un plaer”. 

Finalment, hui iniciarà el muntatge de figures i peces la Falla Porta del Sol que alça el seu monument principal amb el lema “Mare Natura” i la seua Falla Infantil de Sant Ildefons amb el leit motiv “Exploradors de Pau”.

Programació d’actes

Els artistes fallers i les diferents comissions hui prossegueixen amb la laboriosa plantà dels seus monuments, majors i infantils, que demà començaran el dia ja plantats amb les seues figures de cartó pedra com a centre de totes les mirades. Els colorits ninots, l’olor de pólvora i la música inundaran els principals carrers i places d’Utiel de festa fallera.

Demà, 17 de març arrancaria el programa oficial de les festes josefinas a Utiel amb el lliurament de Premis de Falles a Utiel. No obstant això, per acord de totes les comissions falleres, tampoc enguany se celebrarà aquest acte.

Despertàs, chocolatàs, cercaviles, menjars i sopars de confraternitat fallera, activitats d’animació, revetles i un llarg etcètera d’actes completen els programes de festejos que cada comissió fallera ha preparat per a celebrar les Falles de 2022 i que també poden consultar-se en la web municipal juntament amb les fitxes artístiques dels monuments (esbossos, crítiques etc.)

El dissabte 19 de març, festivitat de San José, a les 12 hores, se celebrarà la tradicional Ofrena de Flores a la Santíssima Verge del Remei, patrona d’Utiel, finalitzant a l’església del Col·legi Santa Ana.

Per a acomiadar les festes josefinas, arribarà el moment de reduir l’art efímer de les Falles a cendres. La Cremà dels Monuments Fallers es realitzarà en ordre invers als premis atorgats en 2019, començant a les 21.00 hores amb la Falla Porta de les Eres, per a continuar amb la Falla Porta del Sol i finalitzar amb Falla Plaza de Sant Joan.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*