La Guàrdia Civil deté a 6 persones a l’octubre per tràfic i cultiu de drogues a Bétera, La Ribera Alta i La Costera

Post també disponible en: Castellano

6 persones han sigut detingudes el mes d’octubre pel tràfic i cultiu de cocaïna i marihuana, substàncies nocives per a la salut 

En els registres practicats s’han aprehés més de 700 quilograms de cabdells de marihuana, 1780 plantes de marihuana, 50 grams de cocaïna i més de 2100 euros en efectiu

La Guàrdia Civil de València deté a un total de 6 persones durant el mes d’octubre en la seua lluita contra el tràfic i cultiu de drogues. Les diferents operacions s’han dut a terme en la localitat de Bétera i a les comarques de La Costera i de la Ribera Alta (València).
Agents pertanyents a diferents aquarteraments de la Guàrdia Civil de València han dut a terme diverses operacions amb l’objectiu de posar fi al tràfic i cultiu de drogues en la seua demarcació. 
Una d’elles, l’anomenada Operació ‘FORESTRY’, va començar el mes d’agost després de tindre sospites d’un cultiu de plantes de marihuana a gran escala en el terme municipal de Moixent, comarca de La Costera. Després de nombroses perquisicions, es va aconseguir donar amb el cultiu en una zona de molt difícil accés, amb fort pendent i sense camins ni pistes forestals pròximes. Els 2 detinguts en aquesta operació estaven a cura de la citada plantació, i fins i tot vivien en un campament improvisat en els voltants del cultiu. En el lloc, es van trobar diversos rafals fabricats amb pals de fusta i cobertes de plàstic verds, amb l’única fi de passar desapercebut. En aquests rafals es van localitzar tot tipus d’eines i aparells necessaris per al cultiu (ventiladors, humidificadors, estufes de gas, reguladors, fertilitzants, reg per degoteig) que proveïen amb diversos grups electrògens. En la citada operació es van aprehendre un total de 1780 plantes de marihuana i 705 quilograms de cabdells, per la qual cosa el cultiu va passar a considerar-se de gran escala. 2 homes, de 63 i 37 anys i de nacionalitat albanesa van ser detinguts i es troben a la presó provisional sense fiança per un delicte de cultiu i elaboració de drogues.
Al començament del passat mes d’octubre, agents de la Guàrdia Civil van detindre a un home en els voltants d’un Institut de la localitat de Bétera quan, després d’una maniobra sospitosa davant els agents, va fer cas omís dels mateixos i va eixir fugint. Després de la seua localització i identificació, es van aprehendre un total de 8 bosses xicotetes amb marihuana (un total de 15 grams) i 230 euros en efectiu. Al detingut, un home de 19 anys d’edat i de nacionalitat espanyola, se li atribueix un delicte contra la salut pública. 
En l’Operació ‘EARTHQUAKE’, duta a terme en la localitat de Catadau, comarca de la Ribera Alta, agents de la Guàrdia Civil van aconseguir, després d’una àrdua investigació, localitzar el punt de venda de droga en un domicili situat en el cas urbà de la localitat. Després de la pertinent autorització judicial, els agents van procedir al registre del domicili, trobant diferents substancies estupefaents preparades per a la seua venda, en dosi d’un gram i mig en el cas de la cocaïna, un total de 8 grams, i en cabdells en el cas de la marihuana, un total de 2 quilograms. A més, es van confiscar 1495 euros en efectiu, bàscules de precisió, una arma curta d’aire comprimit, una táser i un matxet de grans dimensions. 1 home de 46 anys i de nacionalitat espanyola ha sigut detingut per aquests fets. 
Finalment, en l’Operació ‘PLENYMOON’, s’ha aconseguit la desarticulació d’un punt de venda en la localitat de Montroi, a la comarca de la Ribera Alta. Es tractava d’un establiment públic que, després de nombroses indagacions, es tenien indicis fundats que desenvolupava la venda de substàncies estupefaents. Després d’un registre exhaustiu del local, es van trobar amagats a l’interior d’un dels lavabos un total de 27 papelinas d’1 grams de cocaïna cadascuna i una roca de cocaïna de 15 grams preparada per al tall. En finalitzar aquest registre es va procedir al registre del domicili de les persones que regentaven l’establiment públic, trobant-se en el seu interior una bàscula de precisió, papelinas, filferro per a la seua subjecció i restes de cocaïna. També es van confiscar 460 euros en efectiu. 1 home de de 55 anys i 1 dona de 49, tots dos de nacionalitat espanyola, han sigut detinguts per un delicte contra la salut pública. 
Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Xátiva, Número 2 de Llíria, número 1 i número 3 de Picassent, respectivament. 
Les citades actuacions han sigut dutes a terme per agents de la Guàrdia Civil pertanyents a Xátiva, Bétera i Llombai.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*