La Guàrdia Civil deté a tres persones per delictes contra la salut pública en els municipis de Millares i Riba-roja de Túria de Túria

Post també disponible en: Castellano

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació “YURELLI”, ha detingut a dues persones per un delicte contra la salut pública (cultiu o elaboració de drogues tòxiques, estupefaents o substàncies psicotròpiques) i defraudació de fluid elèctric en la localitat de Millares i una altra tercera en el municipi de Riba-roja de Túria de Túria pels mateixos fets.

L’operació va començar el passat 22 de maig quan la Guàrdia Civil va tindre coneixement d’un possible cultiu indoor de plantes de marihuana en una casa de la població de Millares. En les primeres perquisicions realitzades pels agents, van verificar que es tractava de 2 persones, que no residien en l’habitatge ressenyat, no obstant això acudien de manera esporàdica per a assegurar-se el bon desenvolupament de la plantació. 

El dia 05 d’agost, agents de la Guàrdia Civil de Cortes de Pallás, de l’Àrea d’Investigació del Lloc Principal de Requena i d’Unitat de Reserva de Companyia van efectuar un registre en aquest domicili. Com a resultat, els investigadors van trobar més de 490 plantes de marihuana, amb un pes de 36 quilograms, 3 aparells d’aires condicionats, 2 extractors, un generador d’ozó i 20 punts de llum que rebien el subministrament de la xarxa pública.

Aquest mateix dia, els investigadors van localitzar, en la localitat de Dos Aguas, a un dels autors i van procedir a la seua detenció; un home de 37 anys, de nacionalitat espanyola, per un delicte contra la salut pública (cultiu o elaboració de drogues tòxiques, estupefaents o substàncies psicotròpiques) i defraudació de fluid elèctric.

Finalment, el dia 10 d’agost, els agents van identificar a a el segon autor i va ser detingut en el municipi de Cortes de Pallás; un home de 32 anys, de nacionalitat espanyola, la casa de la qual en la qual havien succeït els fets (municipi de Millares), pertanyia a uns dels seus familiars.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Requena (València).

A més d’aquesta operació, el passat 7 d’agost, agents de l’Àrea d’Investigació de la Guàrdia Civil de Riba-roja de Túria de Túria van realitzar un registre en una parcel·la, dins d’aquest terme municipal, amb la col·laboració de la Policia Local de la localitat. Els agents, durant l’execució del registre, van trobar dos hivernacles l’interior dels quals contenien un total de 66 plantes de marihuana. Aquestes plantacions tenien un sistema de degoteig. L’aigua procedia d’una casa pròxima i proveïa a les plantes a través d’una mànega que era, totalment, visible.

Igualment, els investigadors van trobar altres 50 plantes en procés d’assecat, possiblement, per a la seua posterior distribució. Pel que el propietari de la finca és detingut per un delicte contra la salut pública (cultiu o elaboració de drogues tòxiques, estupefaents o substàncies psicotròpiques) 

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Riba-roja de Túria (València).

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*