La Guàrdia Civil deté a un home que va empeltar més de 3.600 mandariners de manera il·lícita a Llíria

Post també disponible en: Castellano

L’empresa perjudicada afirmava ser posseïdora d’un royalty protegit davant notari, d’una concreta varietat de mandarines

L’autor havia empeltat 8´5 hectàrees de mandariners, ocasionant un perjudici de més de 300.000 euros

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació VASEMCOR, ha detingut a un home per un delicte contra la propietat intel·lectual en Llíria.

Els investigadors van obrir aquesta operació a l’octubre de 2021, quan la Guàrdia Civil de Llíria va rebre una denúncia, a través d’un representant d’una empresa dedicada al desenvolupament agrari, que afirmava ser posseïdora d’un royalty protegit davant notari, d’una concreta varietat de mandarines. En la denúncia manifestava que existien altres camps que també estaven plantats d’aquesta classe de mandariners i dubtava que tingueren la documentació pertinent.

Els agents, al llarg de la investigació, van localitzar diverses parcel·les en el terme municipal de Llíria que, a simple vista, semblaven idèntiques a la varietat de mandarines esmentades en la denúncia. Per aqueix motiu, a la fi del mes de desembre de 2021, prèvia autorització del jutjat d’instrucció número 6 de Llíria es va procedir a realitzar una recollida de mostres en aquests camps i, immediatament, van ser remeses a l’Institut de Recursos Naturals i Agro-biologia de Sevilla (IRNAS). El mes de febrer passat, els investigadors de la Guàrdia Civil van rebre l’informe tècnic pericial del laboratori andalús acreditant que, sense cap gènere de dubtes, les mostres pertanyien a l’empelt de la mateixa varietat i el propietari mancava dels permisos reglamentaris. 
La Guàrdia Civil va aconseguir descobrir que el propietari d’aquestes terres, era, al seu torn, el responsable de la companyia d’empelts que va treballar amb l’empresa dedicada al desenvolupament agrari que va interposar la denúncia, per la qual cosa l’autor dels fets tenia accés a tots els models d’empelts de la seua empresa. Havia empeltat, amb aquest model, a més de 3600 mandariners dividits en diverses parcel·les de la seua propietat amb un total de 8´5 hectàrees, ocasionat un perjudici de més de 300.000 euros

Finalment, l’autor, un home de 35 anys de nacionalitat espanyola, va ser detingut per la Guàrdia Civil, per un delicte contra la propietat intel·lectual. 

Aquesta operació ha sigut duta a terme per l’equip ROCA de la Guàrdia civil de Llíria. Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 6 de Llíria. 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*