La Guàrdia Civil deté a una persona per profanar tombes en el cementeri de Xest

Post també disponible en: Castellano

L’autor havia realitzat una criada telefònica al Centre de Coordinació i Emergències de la Generalitat Valenciana, intentat inculpar a altres persones dels seus delictes

L’autor, per a aconseguir els seus fins, va arribar a coaccionar a un altre home amb una pistola simulada, amb el qual convivia, perquè l’ajudés fent labors de vigilància en el cementiri

La Guàrdia Civil va realitzar un registre, en el domicili de l’autor, trobant més de 50 objectes funeraris i una pistola simulada

La Guàrdia Civil de Riba-roja de Túria, en el marc de l’operació “DOBECOSE”, ha detingut a un home de 26 anys, de nacionalitat espanyola, pels delictes de robatori, coaccions i contra els sentiments religiosos i el respecte als difunts en la localitat de Xest.

El passat 8 de gener, la Guàrdia Civil de Riba-roja de Túria va tenir coneixement de l’existència d’una denúncia sobre la profanació de diverses tombes en el cementiri de Xest. Un d’aquests taüts, fins i tot, estava obert deixant a la vista el cadàver.

La nit anterior a la interposició de la denúncia, un home va realitzar una trucada telefònica, al Centre de Coordinació i Emergències de la Generalitat Valenciana, manifestant que estava presenciant com uns joves intentaven forçar l’entrada del cementeri de Xest.

Els agents de la Guàrdia Civil de Riba-roja de Túria van inspeccionar el lloc dels fets i, després d’una àrdua recerca, van aconseguir les proves i indicis necessaris per a esclarir el succeït. Pel que el 18 de gener, van realitzar un registre en la localitat de Xest, en el domicili del denunciant, el qual havia intentat inculpar a altres persones dels seus delictes. Trobant en l’habitatge més de 50 objectes funeraris i una pistola simulada.

L’objectiu de l’autor era sostreure el major nombre d’objectes valuosos de les tombes i cadàvers. Per a aconseguir els seus fins, va arribar a coaccionar a un altre home amb una pistola simulada, amb el qual convivia, perquè l’ajudés fent labors de vigilància en el cementeri.

Finalment, la Guàrdia Civil de Riba-roja de Túria va procedir a la detenció d’un home de 26 anys, de nacionalitat espanyola, pels delictes de robatori, coaccions i contra els sentiments religiosos i el respecte als difunts en la localitat de Xest.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Requena.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*