La Guàrdia Civil deté al responsable d’una plantació de marihuana en els voltants d’un Institut a Bétera

Post també disponible en: Castellano

S’han confiscat quasi 1.400 plantes de marihuana, 11 quilos de cabdells, més de 10.000 euros en efectiu i 2 vehicles utilitzats en la distribució de la droga

A més del delicte contra la salut pública, se li imputen els delictes de defraudació de fluid elèctric i de blanqueig de capitals 

La Guàrdia Civil ha detingut al responsable d’una plantació de gran grandària en els voltants d’un Institut de la localitat de Bétera (València). En l’operació s’han confiscat 1398 plantes de marihuana, 11 quilos de cabdells, 10.600 euros en efectiu, un vehicle d’alta gamma i un patinet elèctric.

La Guàrdia Civil de València, en el marc de l’Operació ‘LAMENTUM’ que va tindre el seu origen a la fi de l’any 2021, va donar principi a les investigacions per a la comprovació d’un possible cultiu de marihuana indoor a escassos 200 metres d’un institut de la localitat. 

Aquestes actuacions es troben emmarcades dins del pla de resposta policial al cultiu i tràfic il·legal de marihuana i els beneficis d’aquest, així mateix com en el pla operatiu de resposta policial al tràfic minorista i consum de drogues, llocs i locals d’oci i diversió que la Guàrdia Civil ve desenvolupant en la feina de casa de prevenció de la delinqüència i seguretat ciutadana.

Després de nombroses perquisicions i, gràcies a la col·laboració de la Policia Local de la localitat, es va poder identificar al responsable de la plantació, així com verificar que el detingut utilitzava un patinet elèctric de gran potència per a dificultar les labors de les Forces i Cossos de Seguretat. A més, es va comprovar que l’individu, un home de 26 anys i de nacionalitat boliviana, havia enviat remeses al seu país per valor de més de 100.000 euros, obtinguts de manera il·lícita gràcies a les citades plantacions, ja que es va poder corroborar que el detingut no havia realitzat cap activitat laboral durant la seua permanència en el territori nacional. 

Després de fer apilament de totes les proves necessàries, el jutge va autoritzar l’oportú registre del domicili, en el qual es va poder verificar l’existència de la plantació, a més d’un delicte de defraudació de fluid elèctric, en estar connectat al subministrament de xarxa elèctrica per al desenvolupament de la plantació. En el citat registre es van confiscar 1398 plantes de marihuana en diferents estats de floració, 11 quilos de cabdells, 10600 euros en bitllets de diferent valor, un vehicle valorat en 35.000 euros i un patinet elèctric valorat en 900 euros. 

L’operació va finalitzar amb la detenció de l’autor dels fets a mitjan present mes a Bétera, al qual se li imputen els següents delictes: un delicte contra la salut pública, un delicte de defraudació de fluid elèctric i un delicte de blanqueig de capitals. 

A més, el jutge encarregat de la instrucció dels fets ha ordenat el seu ingrés a la presó preventiva a causa de la gravetat que revisten els fets, a la rellevància de la substància intervinguda i al risc de fugida.

En el desenvolupament de les investigacions han col·laborat, a més de la Guàrdia Civil de València, la Policia Local de Bétera. 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*