La Guàrdia Civil deté als responsables del robatori d’imatges religioses a La Ribera

Post també disponible en: Castellano

2 persones han sigut detingudes per robatori amb força en les coses a l’interior de les següents esglésies: M. Barraquetes, Corbera, Polinyà de Xúquer, Fortaleny, Simat de la Valldigna, Xeraco, Riola, Cogullada.

Altres 2 persones que regentaven una botiga d’antiguitats estan sent investigats per delictes d’encobriment.

La Guàrdia Civil de València deté als responsables dels 12 delictes relacionats amb el robatori d’imatges religioses a l’interior de diverses esglésies a la comarca de la Ribera Baixa, la Ribera Alta i La Safor. 

Els agents de la Guàrdia Civil van donar principi el mes de febrer passat a una investigació després de la crida d’uns veïns de la localitat de Riola, que van manifestar haver sigut testimonis de com uns homes introduïen imatges religioses en una dels habitatges, ja que durant aquest mes es van cometre diversos robatoris a l’interior d’esglésies en diversos pobles de la zona de la Ribera Baixa, concretament: Mareny de Barraquetes, Ermita de Corbera i Polinyà de Xúquer. 
Posteriorment, el passat 20 de març, la patrulla de seguretat ciutadana va rebre avís de la central COS que un particular estava sent testimoni de com uns individus estaven descarregant una imatge religiosa de gran grandària d’un vehicle, introduint-la a l’interior d’un habitatge. Després d’això, els agents es van personar en aquest habitatge, on una dona els va obrir la porta. En aqueix moment, els agents van observar la imatge d’una figura religiosa, més concretament, una verge portant als seus braços al xiquet Jesús, al costat de la qual hi havia un rosari. Preguntada per aquest fet, la dona va manifestar que desconeixia l’origen de la figura, però que el seu marit i un altre home l’havien descarregada a la seua casa. 
Els agents de la Guàrdia Civil, amb el consentiment de l’habitant i 2 testimonis, van procedir a realitzar el registre de l’habitatge, durant el qual es va recuperar la imatge de la verge. Preguntada de nou per aquest fet, va manifestar que havia sigut sostreta durant la nit a l’església de Cogullada, en el terme municipal de Carcaixent (València), al costat de la seua parella. 
Més tard, els agents van procedir a entrevistar-se amb el propietari del vehicle utilitzat per al fet delictiu, que va manifestar haver-li prestat el cotxe al detingut per a anar a Cogullada al costat de la seua dona i la seua filla. 
La detinguda, en la seua manifestació, va declarar haver anat amb la seua parella i la seua filla a l’església de Cogullada i haver descarregat posteriorment en el seu domicili la imatge entre tots dos. Se li va preguntar també en presència del seu advocat pels cables de coure aprehesos en el domicili, declarant haver-los trobat un dia a la seua casa i, després de preguntar-li al seu marit, est li va confessar haver-los robat juntament amb un altre home de les vies del tren pròximes a la localitat de Sueca (València). 
Després de nombroses perquisicions, els investigadors van aconseguir localitzar una botiga d’antiguitats a València, en la qual els detinguts havien realitzat el lliurament de les imatges religioses sostretes. En el registre efectuat en el citat establiment, es van localitzar les imatges religioses sostretes a les esglésies, confirmant que havien sigut entregades per un home, una dona i una menor. Per això es procedeix a investigar als 2 homes que regenten l’establiment per sengles delictes d’encobriment. 
En les citades operacions s’han detingut a 2 persones, 1 home i 1 dona, de 24 i 33 anys i de nacionalitats colombià i espanyola per 9 delictes de robatori amb força en les coses a l’interior d’esglésies i 1 imatge en la façana d’un habitatge. També se’ls imputa pertinença a grup criminal. 
Per aquests fets també estan sent investigats 2 homes, de 64 i 66 anys, de nacionalitat espanyola, propietaris de la botiga d’antiguitats, per 2 delictes d’encobriment. 
En total, la Guàrdia Civil de València ha aconseguit esclarir en aquestes operacions un total de 12 delictes. 
Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 6 de Sueca.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*