La Guàrdia Civil deté dos persones per la sostracció i venda de productes electrònics d’una empresa logística a Riba-roja del Túria

Post també disponible en: Castellano

En el marc d’operació TABULLETE realitzada per la Guàrdia Civil de Riba-roja del Túria s’ha pogut detindre dos persones per delictes de furt continuat i receptación.

Un treballador de l’empresa sostreia material informàtic i electrònic i un altre còmplice venia els objectes a través d’Internet.

La Guàrdia Civil en el marc de l’operació TABULLETE ha detingut dues persones per sostreure material electrònic d’una empresa de logística de Riba-roja de Túria per vendre’ls a través d’Internet.

El passat 12 d’agost, es va tenir coneixement, després de denunciar el responsable de l’empresa logística situada al Polígon de Riba-roja de Túria, de la sostracció d’un palet amb 20 tablets, multitud de vídeo consoles Nintendo Swich i divers material informàtic i electrònic.

Aquesta empresa proveix logísticament a empreses de distribució a l’detall de material electrònic i informàtic.

Després de les primeres indagacions i indagacions realitzades per l’Àrea d’Investigació de l’Lloc Principal de Riba-roja de Túria, aquestes, van canalitzar la investigació a un objectiu, el qual oferia a la plataforma de venda d’objectes, tablets en el seu embalatge original precintades, trobant aquestes, per sota de la valor de mercat.
Després de recuperar una de les tablets, per part dels investigadors, es va observar que corresponia a marca, model i número de sèrie, amb una de les sostretes de l’empresa.

La fase d’explotació de l’operació TABULLETE va culminar amb la detenció de dos homes, de 20 i 47 anys i nacionalitats ucraïneses i portuguesa, per la seva implicació en els delictes de receptació i delicte de furt continuat.

En els registres realitzats en domicilis de Quart de Poblet i Nàquera es va poder recuperar juny tablets de les sostretes al mes d’agost, precintades i llistes per a la venda. A més de 9 Nintendo Switch, un robot aspirador conga, 16 colònies d’alta gamma, 1 tablet, 1 càmera fotogràfica rèflex i diversos objectius per a aquest tipus de cambra en els seus embalatges originals, precintades i també llistes per a la seua venda.

Després d’aquestes detencions, es desarticula un entramat, en el qual, “el modus operandi de l’delicte” s’iniciava suposadament en l’abús de confiança de l’operari de l’empresa, per extreure de forma il·lícita, per mitjà dels molls de càrrega, els objectes que un cop sostrets, eren transportats en el seu vehicle particular, amb la finalitat de ser emmagatzemats en el seu domicili.

Posteriorment, contactava amb el receptor d’aquestes mercaderies, i aquest anunciaven els productes per a la venda a les plataformes de venda d’articles a preus molt assequibles, de manera que la venda era gairebé instantània.

Amb aquests fets delictius s’han generat unes pèrdues per a l’empresa d’uns 20.000 euros aproximadament.

Les diligències han estat lliurades al jutjat nº 2 de Llíria.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*