La Guàrdia Civil evacua a 9 persones d’un edifici per l’incendi en un habitatge de Xest 

Post també disponible en: Castellano

Una vegada que els guàrdies civils van entrar en l’habitatge van trobar a un home de 86 anys en un sofà cobert totalment de fum

Els guàrdies civils van utilitzar un extintor i van intentar sufocar l’origen del foc; la campana extractora

No s’han lamentat víctimes i cap veí ha requerit atenció dels serveis mèdics

La Guàrdia Civil de València va desallotjar a 9 persones d’un edifici perquè en un dels domicilis s’havia produït un incendi.

Els fets van succeir sobre les 13,20 hores del passat dia 10 de febrer quan un veí de la localitat de Xest es va personar en el Lloc de la Guàrdia Civil i va informar sobre un incendi en un edifici pròxim. L’home va comunicar als agents que eixia una gran quantitat de fum d’un habitatge en la qual residia una persona major.Als pocs minuts, els agents es van personar en el domicili i van observar que la porta estava oberta i eixia una rellevant quantitat de fum que, fins i tot, dificultava la visibilitat. Davant tal situació, i amb la intenció d’evitar mals majors, els guàrdies civils van prendre la decisió d’accedir a l’interior del pis. Una vegada dins van trobar a un home de 86 anys en un sofà cobert totalment de fum. Els agents van evacuar a l’home i al seu gos. Els agents van evacuar a l’home i a A continuació, es va desallotjar a 8 veïns més del bloc, a causa de la gran quantitat de fum. Els guàrdies civils van utilitzar un extintor i van intentar sufocar l’origen del foc; la campana extractora.

Instants després, van arribar agents de la Policia Local de Xest que van col·laborar amb les labors d’extinció. Després dels fets, van accedir a l’edifici bombers de Xiva i Paterna donant per extingit l’incendi a les 14,05 hores.

No s’han lamentat víctimes i cap veí ha requerit atenció dels serveis mèdics.

La Guàrdia Civil de València recomana les següents recomanacions per a millorar la seguretat en la llar i altres ubicacions davant accidents que poden produir un incendi. 

Molts incendis domèstics solen produir-se en la cuina, per la qual cosa és important evitar la col·locació de draps, baietes o altres objectes inflamables prop dels fogons, així com estar atents mentre aquests romanguen encesos. Si es produeix un incendi, no intentar apagar-lo llançant líquids o altres objectes al foc, sent el més aconsellable és usar tapadores per a apagar el foc per falta d’oxigen.

En el cas de la calefacció i aparells elèctrics és aconsellable no sobrecarregar la xarxa i mantindre el millor control sobre els mateixos durant la nit o quan abandonem la llar.

Per a ximeneres o estufes de llenya és convenient no usar líquids inflamables o gasolina per a encendre-les, apangándola igualment si eixirem.

En el cas de les estufes o escalfadors de gas, realitzar les corresponents revisions evitarà fallades de funcionament. La inhalació de monòxid de carboni per una mala combustió pot provocar la coneguda “mort dolça”, molt perillosa perquè la víctima no s’adona que inhala el gas per ser invisible i, a vegades, vàter. Per això si sentim malestar general, mal de cap, marejos o nauseas pot ser provocada per una mala combustió de la calefacció. Com a solució podem col·locar sensors, ventilar l’habitatge davant l’aparició dels primers símptomes o deixar una finestra entreoberta.

En aquest mateix sentit, els brasers de llenya o carbó, si no s’usen adequadament, poden provocar un incendi o una intoxicació per monòxid de carboni amb possibles resultats fatals.

És recomanable no connectar molts aparells a la mateixa presa de corrent, ni sobrepassar la potència admesa per la xarxa i així evitarem incendis elèctrics, que en cas de produir-se no han de ser apagats amb aigua. De la mateixa manera s’evitarà manipular electrodomèstics amb el sòl mullat o descalços.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*