La Línia 2 del metro augmentarà la freqüència de pas per la Pobla de Vallbona

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona demana ampliar el desdoblament de via, reduir la duració del trajecte fins a València i millorar la freqüència.

El consitorio reclama un transport públic que permeta complir amb els compromisos de reducció de CO2 i l’agenda 2030.

Ferrocarrils de la Generalitat ha presentat als ajuntaments el Pla de Millora de Freqüències de Metrovalencia de la Línia 2 que contempla increments pas de trens i la reducció del temps d’espera del pas dels combois. En concret, el pla contempla reduir de 30 a 24 minuts el temps entre el pas del metro en la Pobla de Vallbona i incrementar en 4 els trens que passen cada dia.

Per aconseguir-ho, la Generalitat construirà dos punts d’encreuament en La Vallesa i el polígon industrial Fuente del Jarro. En la primera, està prevista la construcció d’una nova andana en cada sentit, a uns 200 metres de l’actual en direcció a Paterna. També es contempla la construcció d’una nova parada en el polígon industrial Fuente del Jarro que millorarà considerablement el servei.

El Pla de Millora de Freqüències de Metrovalencia està dotat amb una inversió total de  230 milions d’euros i està previst que les primeres actuacions es posen en marxa en 2023.

El pla aconseguirà en la Línia 2 una nova freqüència que passa de 30 a 12 minuts en el tram entre Emplame i l’Eliana i de 24 minuts des d’aquesta estació fins a Llíria. A més els temps de pas també es milloren els dissabtes.

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona celebra les inversions anunciades en el transport públic de la Línia 2 de Metrovalencia. L’alcalde, Josep Vicent Garcia, ha demanat que s’augmente també la inversió en el tram entre l’Eliana i Llíria perquè permeta aplicar-hi la nova freqüència de 12 minuts a tota la línia. Garcia ha remarcat que els tres municipis sumen una població de més de 60.000 habitats i ha recordat que és una reivindicació conjunta dels tres pobles que es millore la freqüència i reduisca el temps del trajecte.

Josep Vicent Garcia ha assenyalat que la comarca de Camp de Túria té una població de 166.000 habitats i necessita una solució de mobilitat que no passe per col·lapsar l’autovia de cotxes. “Si volem complir en l’agenda 2030 i reduir les emissions de CO2 hem d’apostar per invertir en desdoblament de vies i nous encreuaments que reduisquen el temps que tarda el metro en arribar a València”.

Des de FGV s’ha anunciat que, en col·laboració amb l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), es treballa en la reordenació de les actuals zones tarifàries amb l’objectiu de simplificar la situació actual. 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*