La Mancomunitat de La Canal de Navarrés ofereix sessions formatives en línia en Gestió Turística Empresarial

Post també disponible en: Castellano

Els comerços i serveis turístics de la Canal Territori Turístic aprendran a comercialitzar les seues ofertes de manera eficaç mitjançant la digitalització i la innovació.

La Mancomunitat de La Canal de Navarrés, ha organitzat una sèrie de sessions formatives en línia i gratuïtes, perquè tots els xicotets comerços i serveis destinats al turisme de la zona puguen millorar les seues ofertes, la qualitat d’aquestes, i millorar els seus processos de venda a través de les noves tecnologies.

Aquestes sessions formatives en línia s’emmarquen en el Pla de Governança i Dinamització Turística que compta amb finançament per part de Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació de València, i la pròpia Mancomunitat de La Canal de Navarrés. A través d’aquesta acció, que naix com una petició dels comerços integrants del Club Producte, qualsevol petit o mitjà comerç o servei de la zona, podrà obtindre formació pràctica orientada a millorar la gestió empresarial turística, mitjançant eines que els permeten conéixer com realitzar suports promocionals, gestió d’inscripcions, i altres per a millorar l’atenció turística als visitants.

Presentar les ofertes turístiques de manera eficaç

Després de la creació del Club Producte de la Mancomunitat de la Canal, el principal repte al qual s’enfrontaven les empreses de la zona era poder oferir els seus productes i serveis de manera eficaç a través de la web i les noves tecnologies de la informació. Cada vegada, són més els visitants que aprecien els municipis de La Canal de Navarrés com un destí natural, atractiu i segur, totes les èpoques de l’any. Per això és important que les seues empreses orientades al turisme se sumen a aquesta innovació, per a oferir al visitant una experiència única i fomentar el comerç local.

El programa oferit, és gratuït, i es pot inscriure al mateix cridant a l’Oficina de Turisme de Quesa (962 25 61 42) o per mitjà de la web de turisme, en l’enllaç https://www.lacanalturismo.com/producto/sesiones-formativas-online/ Les jornades es realitzaran durant els pròxims dilluns i dimecres de setembre, en línia, de 17 a 19 hores.

Temes com a “Consells per a la millora de la Gestió Empresarial”, “Del màrqueting a l’e-màrqueting”, “Claus per a millorara la comercialització turística”, “Participació en fires i workshops”, o “Qualitat i millora d’atenció al client”, s’explicaran d’una forma pràctica i senzilla per a totes aquelles persones que s’apunten als cursos. Per a això, serà necessària la inscripció prèvia als cursos pels mitjans citats.

Què és el Club Producte?

El Club Producte La Canal de Navarrés és un distintiu atorgat per la Mancomunitat La Canal de Navarrés, una eina de gestió i planificació mitjançant la qual un grup d’empreses i organismes acorden, en un marc de col·laboració públic – privada, treballar juntes d’una manera organitzada, amb l’objectiu de desenvolupar, per a un segment específic de mercat nous productes o augmentar el valor dels productes existents.

Des de l’aprofitament dels recursos propis, locals, proposa al visitant gaudir mitjançant uns productes turístics resultat d’una gestió de qualitat, professional i amb condicions de sostenibilitat, factors que en definitiva remeten a l’excel·lència.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*