La marxa Rúncancer organitzada per la AECC recapta 1.600 euros a Xest

Post també disponible en: Castellano

Diumenge passat, 23 d’octubre, Xest es vestia de rosa per a córrer i caminar en favor de la lluita contra el càncer. En aquesta edició es van vendre 320 dorsals, la qual cosa va suposar una recaptació total de 1600 euros.
Abans de l’inici de la carrera en la Plaça Doctor Cajal, els i les participants es van congregar per a recollir els seus dorsals i samarretes de color rosa, símbol de la lluita contra el càncer. La Junta Local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de Xest, a més, va posar a la venda samarretes, ulleres de sol i gorres. 
“Volem donar les gràcies a tots els participants; a la Junta Provincial de València, que ha facilitat tot el muntatge; i a l’Ajuntament de Xest, pel seu suport incondicional en la preparació de l’esdeveniment”, manifestava Ana Bonilla, presidenta de la Junta Local de la AECC de Xest. “Així mateix, donem les gràcies a la Policia Local de Xest, a Protecció Civil, a la brigada i a totes les associacions i entitats del poble que han col·laborat, així com a Paco Fortea i Mónica Verduch”. 

Acte previ a la carrera: discursos

Abans que arrancara la Marxa Runcáncer de Xest, va obrir un torn d’intervencions Sergio Moreno, coordinador de la AECC en la zona de Xest. “Hui esteu ací donant visibilitat, alhora que les proves que es realitzen de manera conjunta en altres municipis”, declarava Moreno. “Xest ja és un clàssic dins del circuit Run Càncer Provincial de València i l’evolució d’aquest municipi ha sigut sobretot quant a la visibilitat, ja que és un referent i aquest acte està perfectament integrat dins del mes d’octubre, que a més coincideix amb el mes del Càncer de Mama”.
La presidenta de la Junta Local de la AECC de Xest també va dedicar unes paraules a totes les persones assistents. “Hui ens trobem ací amb un mateix objectiu: aconseguir véncer aquesta malaltia d’una vegada per sempre. Perquè la curació total siga un fet racional i palpable a través de la prevenció, els tractaments personalitzats i la investigació, que és el pilar pel qual algun dia tots i totes es curaran”, declarava Bonilla.
Per part seua, el regidor d’Esports, Francisco Llorens, també va agrair la participació popular en aquesta prova. “Els diners recaptats, la dedicació mèdica i els tractaments són molt importants, però també ho és l’existència de l’Associació Contra el Càncer local, que és un suport fonamental per a totes les dones i homes que pateixen aquesta malaltia, ja que els escolten, donen suport i esperances, i això és molt més important que els diners”, afegia Llorens.
“Hui, a més de passar una bona estona fent esport, formeu part d’una cosa més gran: el circuit Runcáncer de la AECC de València”, manifestava José Morell, alcalde de Xest, dirigint-se a totes les persones congregades en la plaça. “Amb els fons recaptats l’any passat a través d’aquest circuit, i gràcies a la participació de més de 55.000 persones, es van adjudicar 6 noves ajudes a joves investigadors amb l’objectiu de donar continuïtat a la investigació predoctoral en càncer, en centres com el Centre d’Investigació Príncep Felip, l’Hospital General de València, l’Institut Cervantes, la Fe o la Universitat de València”.
Morell va explicar que, només a València, la AECC manté actius 37 projectes d’investigació, amb una dotació de 3.571.800 euros. “Participar en les accions que organitza la AECC és és ajudar a la investigació i, per damunt de tot, és solidaritat”, apuntava, després de demanar l’aplaudiment per a la Junta Local de Xest.
Finalment, l’alcalde va fer lliurament del xec amb tot el recaptat per la AECC en l’esdeveniment i va ser l’encarregat de donar el tret d’eixida del recorregut.

Runcáncer de Xest 2022

L’eixida de la Marxa Runcáncer va arrancar a les 10.00 des de la plaça Doctor Cajal, amb més de 300 persones participants.
La prova va ser una marxa tranquil·la pels carrers i els afores de Xest, on els i les participants, al seu ritme, van completar el recorregut fins a concloure en el mateix lloc de l’eixida, on els esperava un photocall i un punt d’avituallament. La marxa va comptar amb la participació de les associacions locals en el tancament i cort de carrers, col·laborant així en el correcte funcionament de la prova: Peña Xest Che, Club d’Atletisme, Xest Basket Club, Chestefit, Peña Taurina, CD Xest i les falles Barri de l’Alegria i Indústria i Comerç.
Participants de totes les edats i condicions físiques van omplir de color els carrers de Xest i es van unir a aquesta iniciativa que continuarà en el temps i que no deixa de batre rècords a Xest.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*