La plaga de conills està produint danys importants principalment en vinyes del municipi d’Utiel

Post també disponible en: Castellano

Agricultors del municipi d’Utiel, han expressat la seua preocupació pels greus danys que està causant la plaga de conills en les vinyes i en aquesta ocasió, abans que les vinyes tinguen una nova vegetació .

Segons el testimoniatge dels agricultors, els llorigons estan menjant les parts seques de les vinyes, com l’escorça dels troncs i els polzes on estan les gemmes per les quals han de brollar els ceps en la pròxima primavera.

Un agricultor d’Utiel es va mostrar bastant indignat en manifestar que “en una vinya de quatre hectàrees de superfície i de la varietat de raïm Garnacha Tintorera, els llorigons s’han menjat l’escorça de les vinyes en la meitat de les plantes”.

Els viticultors asseguren que es necessiten accions urgents per a reduir la plaga de llorigons; perquè argumenten que “els danys que poden causar els animals quan els ceps tinguen vegetació poden ser catastròfics”.

Els agricultors asseguren que l’entorn dels rius, de l’autovia València-Madrid i de la línia de l’AVE, són el major hàbitat dels conills.

Luis Ibáñez

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*