La quarta edició del Concurs Bankia d’Orquestres comptarà amb cinc orquestres valencianes procedents de societats musicals

Post també disponible en: Castellano

El IV Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, amb la col·laboració de Bankia i la FSMCV, ha seleccionat un total de cinc orquestres per participar en aquesta nova edició del certamen, que tindrà lloc els dies 1 i 2 de febrer de 2020 en el Palau de les Arts de València.

El concurs, com en edicions anteriors, compta amb dues categories. D’una banda, en la categoria ‘Salvador Giner’ (per a orquestres d’entre 30 i 50 músics) concorreran la Jove Orquestra Unió Musical de Benaguasil, al costat de l’orquestra Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó i l’Orquestra de la Societat musical d’Alzira. Aquests concerts tindran lloc el dissabte 1 de febrer a les 17.00 hores.

El diumenge 2 de febrer, a les 11.00 hores, serà el torn de les orquestres participants en la categoria ‘Martín i Soler’ (per a orquestres d’entre 51 i 70 músics), en la qual concorreran l’Orquestra Casino Musical de Godella i l’Orquestra Simfònica de la Unió Musical de Llíria.

Tal com s’estableix en les bases del concurs, les orquestres participants han de ser orquestres no professionals pertanyents a les societats musicals valencianes federades en la FSMCV.

El jurat, en aquesta quarta edició, estarà format per persones expertes de reconegut prestigi com Enrique García Asensio (president), Saül Gómez i Isabel Villanueva (vocals).

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha subratllat “que el Concurs Bankia d’Orquestres, engegat en col·laboració amb la FSMCV i l’IVC, és una oportunitat per posar en valor les orquestres de la Comunitat Valenciana i un impuls més a la cultura i la música de la nostra regió “.

La directora adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, ha explicat: “El Concurs Bankia d’Orquestres és una part essencial del nostre projecte dedicat al foment de les orquestres relacionades amb les societats musicals perquè estimula l’activitat i la motivació de les nostres orquestres i els permet una visibilització del seu treball, que d’altra manera seria molt complicada d’aconseguir “.

“Per part de FSMCV, estem molt satisfets en comprovar que aquest projecte arriba ja la seva quarta edició, la qual cosa posa de manifest el potencial orquestral de les nostres societats musicals. Això ens impulsa a seguir treballant pel foment del teixit orquestral en el territori valencià, que segueix creixent tant en nombre com en qualitat i, sobretot, mostrar-lo al púbic i compartir-lo amb la societat “, ha declarat Daniela González, presidenta de la FSMCV.

Bankia Escolta València

Aquesta iniciativa, celebrada per quart any consecutiu, forma part del projecte ‘Bankia Escolta València’, dirigit a promocionar i donar suport a la música en el nostre territori i al moviment associatiu musical. El concurs està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, en col·laboració amb la FSMCV i amb el patrocini de Bankia. Tots els concerts estan oberts al públic, amb entrada lliure fins a completar aforament.

La seva finalitat és promoure i donar suport a la interpretació i la difusió de la música simfònica com a part fonamental del patrimoni cultural valencià, així com enfortir l’entorn associatiu de les societats musicals i les seves orquestres.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*