L’Assemblea tria a l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, com a nou president del Consorci València Interior

El alcalde de Riba-Roja de Túria marca sus tres principales pilares al frente del CVI: la calidad de los servicios a la ciudadanía, el cuidado del Medio Ambiente y la transparencia en la gestión.
El alcalde de Riba-Roja de Túria marca sus tres principales pilares al frente del CVI: la calidad de los servicios a la ciudadanía, el cuidado del Medio Ambiente y la transparencia en la gestión.

Post també disponible en: Castellano

Momento de la votación del nuevo presidente del CVI.
Momento de la votación del nuevo presidente del CVI.

L’Assemblea General del Consorci València Interior (V-3) ha escollit aquest matí a l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, com a nou president de l’entitat de gestió de residus. Robert Raga ha manifestat que la seva tasca al capdavant de l’organisme es va centrar en tres pilars: la qualitat dels serveis a la ciutadania dels municipis consorciats, la cura del Medi Ambient i la transparència en la gestió “. “Vinc amb molta il·lusió convençut que podem avançar junts en matèria de gestió de residus”, ha recalcat.

Pel que fa al Medi Ambinte, el nou president s’ha centrat en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible “i en dotar la ciutadania d’eines per poder complir amb els reptes que ens marca la normativa autonòmica i europea”. També ha destacat que les debilitats del Consorci València Interior “poden convertir-se en fortaleses i oportunitats i aquest serà el nostre gran repte”.

Després de la constitució de l’assemblea i l’elecció del president ha tingut lloc el nomenament de les vicepresidències de l’ens supramunicipal, que han recaigut en l’alcalde de Xera, Alejandro Porter, el regidor de la Pobla de Vallbona, Bonifaci Carrillo, l’alcalde de Loriguilla , Sergio Alfaro i el regidor de Xest, José Vicente Guijarro.

Tal com s’indicava en l’ordre del dia de la sessió extraordinària es va designar també als membres de la Junta de Govern: la regidora de l’Eliana, Marta Andrés, l’alcaldessa de Set Aigües, Teresa Hernández, el regidor de Casinos, Andrés Guirado, el regidor de Villar de l’Arquebisbe, Lluís Suller, l’alcaldessa d’Andilla, Consol Alfonso i el regidor de Vilamarxant, Gabriel Castellà, tots ells com a vocals. L’alcalde de Fuenterrobles, Adrián Álvarez, serà el tresorer.

El nou president del Consorci València Interior ha elogiat finalment la labor exercida fins ara “ja que ha suposat un gran avanç”.

El director general de Qualitat i Educació Ambiental de la Generalitat Valenciana, Joan Piquer, ha animat Robert Raga en el seu nou camí i ha insistit en la consolidació dels consorcis de residus i la seva correcta gestió amb qualitat i rigor “perquè la Unió Europea té la lupa posada en això “. “Ens seguirem esforçant a convertir els residus en recursos i això passa també per recollir selectivament la fracció orgànica”, ha ressaltat, per després animar al consorci “seguirà sent punters i pioners en la gestió dels residus”.

Què és el Consorci València Interior

El Consorci València Interior és l’ens supramunicipal que porta a terme el tractament dels residus de 61 municipis de les cinc comarques de l’interior de la província de València: Camp de Túria, els Serrans, la Foia de Bunyol-Xiva, la Plana Utiel- Requena i el Racó d’Ademús. Per això compta amb dues plantes de tractament de residus, situades a Llíria i Caudete de les Fonts, així com una planta de transferència a Chiva. És a Caudete de les Fonts on es troba també situat l’abocador. Durant els seus 11 anys de camí, el CVI ha informatitzat seus 27 ecoparcs i ha desenvolupat setembre rutes de Ecomòbils per donar millor servei a la ciutadania de les localitats consorciades.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*