La regidoria de Cultura i la Biblioteca Municipal de Bunyol organitzen un mes d’actes amb motiu del Dia Internacional del Llibre

Post també disponible en: Castellano

El 23 d’abril se celebra a tot el món el Dia del Llibre. Els actes van arrancar el passat 1 d’abril i finalitzen el 30. Contacontes, teatre, recitals poètics, club de lectura, presentacions de llibres, tallers d’escriptura i programa especial de Ràdio Bunyol centren l’atenció tot el mes en la localitat. 

Els actes van arrancar divendres passat 1 d’abril amb la presentació del llibre “Afusellats. Mestres i Republicans”. Un rigorós estudi històric amb les biografies de 20 mestres, entre els quals es troba el Mestre Manuel Villa, que després de la Guerra Civil van ser detinguts i assassinats per la dictadura en la Comunitat Valenciana. 
El següent acte és hui 7 d’abril, el dijous 21 i el dimecres 27, amb un taller d’escriptura creativa anomenat “Quan escriure és un joc”. Té lloc a les 18h. És un espai per a explorar el valor de la paraula, de l’escriptura i de la creativitat amb la tècnica i la fórmula de OuLiPo. Facilitat per Ana Luisa Ramírez. 
Demà divendres, a les 19h, en el Teatre Montecarlo, es representa “La boira” de Chema Cardeña per Arden Produccions. A les 12h és la passada per a estudiants de Secundària. El poeta i clergue Don Luis de Góngora torna al seu Còrdova natal després de patir un greu episodi d’amnèsia que esborra els records de la seua vida. Una vesprada troba al seu gran rival literari, Francisco Quevedo… interessant i literària oferta teatral.
El dimecres 20 a les 19h a la Sala Raga hi haurà un contacontes anomenat “Narracions i històries: Tantes mentides”. És un contacontes per a adults. Una trobada per a viure i beure de la literatura amb l’escriptor Paco Inclán, on amb la imaginació, la crònica i el llenguatge ens capbussarem en les seues obres i havers librescos.
El divendres 22 a les 11h a la Biblioteca, arrancarà una emissió especial del Magacine de Ràdio Bunyol des de la Biblioteca amb motiu del Dia del Llibre, amb entrevistes, lectures, lectores, participació i reflexió sobre el valor del llibre i les biblioteques. Sintonitza’ns en la 107.9fm o a través de la nostra web.
També aqueix dia, però a la vesprada, a les 19h, a la Sala Raga, presentació del llibre “Plantes silvestres de la Foia de Bunyol-Xiva”. Primer llibre de recopilació i investigació, en la història editorial comarcal, en forma de guia sobre botànica local. Amb la presència dels autors Emilio Laguna i Joaquín Pallás. Però abans que es presente a Bunyol es presenta a Macastre i a Xiva aquest llibre demà i el dissabte. 
El dissabte 23, Dia del Llibre, a les 19h a la Sala Raga hi haurà un recital anomenat “Poesia silencie Poesia”. Genuí espectacle on música i literatura s’entrellacen potenciant el valor i el sentit d’ambdues. Trio d’Entenimentada Senalag. Es llegiran textos de León Felipe, G. Forts, L. Cernuda, G. Lorca, M.Hernández, Rapsòdia o Fco Ruiz.
El dijous 28, a les 18h, a la biblioteca, Club de Lectura, un espai obert per a compartir el gust per la lectura. Es comptarà amb l’obra “Insolació” d’Emilia Pardo Bazán. Notable novel·la escrita a fins del segle XIX pionera en la seua proposta literària i social de marcat feminisme on l’autora qüestiona els valors morals i la doble vara de mesurar de la societat de l’època.
El divendres 29 a les 19h a la Sala Raga es presentarà el llibre “Antonio Gardó. La reafirmació de la identitat cultural en l’exili” de Federico Verdet. Una biografia d’Antonio Gardó, mestre que va exercir el seu magisteri a la comarca durant la República. A càrrec de l’autor Federico Verdet.
I finalment, el dissabte 30 d’abril, a les 12h a la Sala Raga hi haurà teatre infantil, per a xiquets de 2 a 6 anys, anomenat “Una casa en les altures”. Teatre per a primera infància de “La pelada lironda Teatre”. Un viatge a través del joc i el moviment on sentim com es transforma la nostra mirada al llarg de la infància. Una invitació a créixer i desplegar les ales.
Aquests actes estan organitzats per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Bunyol, el Circuit Cultural Valencià, L’Àrea de Cultura de la Diputació de València i el SARC. Mireia Parla, regidora de Cultura a l’Ajuntament de Bunyol, confirma que els actes de la Biblioteca amb motiu del Dia del Llibre ja són un referent en la localitat en els últims anys. “Cada any millora, augmenta la programació i tot és fruit del treball ingent que realitza la Biblioteca Municipal i la passió de Bunyol per la literatura en tots els seus vessants”.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*