La regidoria de Sanitat de Xest organitza un taller de psicologia per a la regulació emocional i el benestar personal

Post també disponible en: Castellano

El taller va dirigit a persones amb simptomatologia ansiosa i/o depressiva lleu o moderada. Per a participar hauran de dirigir-se al seu metge de capçalera, ja que les incorporacions al taller seran derivades des d’en Centre de Salut de Xest.

La regidoria de Sanitat ha posat en marxa un taller de psicologia per a la regulació emocional i el benestar personal que s’impartirà a partir de l’1 de febrer en el Centre de Salut de Xest.

El taller va dirigit a persones amb simptomatologia ansiosa i/o depressiva lleu o moderada i estarà guiat per dos professionals de la psicologia general sanitària, que atendran dos grups de pacients de 12 persones cadascun, durant 12 sessions d’una hora i mitja de duració. L’activitat està organitzada amb l’objectiu d’oferir eines i tècniques des d’un enfocament cognitiu-conductual per a fomentar el benestar i la qualitat de vida dels i les pacients, millorar la seua regulació emocional i disminuir la sobrecàrrega assistencial relacionada amb problemes de salut mental en els centres d’atenció primària. 

Les persones interessades a participar hauran de dirigir-se al seu metge de capçalera, ja que les incorporacions al taller seran derivades des d’en Centre de Salut de Xest, atesa una avaluació que realitzarà el propi personal d’Atenció Primària utilitzant l’escala DASS-21 (The Depression-Anxiety-Strees Scale) i a una anàlisi posterior de cada cas, realitzat per part de l’equip psicològic que desenvoluparà el taller.

“Encara que la salut mental no és una competència pròpia dels Ajuntaments, des de la regidoria de Sanitat considerem important iniciar programes com aquest, que ajuden les persones a identificar i manejar les seues emocions. Aquest taller és un programa experimental, pel fet que es realitzarà una avaluació dels resultats que s’obtinguen, i de caràcter preventiu, ja que pretenem que funcione com a eina útil de contenció, de manera que les persones que estiguen en una fase inicial de processos ansiosos o depressius aconseguisquen que aquests no arriben a més”, ha declarat la regidora Mª Ángeles Llorente. “Des de l’Ajuntament continuarem treballant perquè la Sanitat millore el sistema d’atenció integral de les persones, incloent també la salut mental”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*