La regidoria de Servicis demana col·laboració a la ciutadania de Xest per a mantindre el municipi net

Post també disponible en: Castellano

Tal com ha informat el regidor de Serveis, José Vicente Guijarro, coincidint amb la finalitat de l’estat d’alarma han tornat a detectar punts amb abocadors incontrolats.

“Demane a la ciutadania col·laboració i civisme; hi ha un servei de recollida d’efectes a domicili gratuït, amb avís previ al telèfon de l’Ajuntament, i en cas de no voler recórrer a aquest servei, hem informat en repetides ocasions que aquest tipus de residus s’ha de dur a l’ecoparc i en cap cas dipositar-se en els contenidors grisos o abandonar-se en qualsevol punt “, ha declarat el regidor. “Estem davant d’un problema que es repetix: recollim punts amb abocaments incontrolats i a l’endemà tornen a estar plens. Al nucli urbà tenim una situació similar, ja que als carrers hi ha guants, màscaretes, paquets de tabac, burilles, llaunes i altres residus que no han de llançar-se a la via pública. L’espai públic és de tots i totes i hem de respectar-lo i respectar-nos “.

Guijarro ha recordat que les restes de podes també s’han de dur a l’ecoparc i ha subratllat la importància de respectar els horaris per llençar les escombraries, de 20 a 22 hores. “Aquest horari respon a la necessitat de tenir els contenidors buits durant el dia, d’una banda per evitar que, a causa de la calor, es maximitzen les males olors; i de l’altra, perquè mantenint els contenidors buits durant el dia facilitem la feina de neteja i desinfecció dels mateixos, ja que l’empresa encarregada de realitzar aquesta tasca, Fovasa, no pot dur-la a terme amb els contenidors plens de bosses d’escombraries “, ha explicat el regidor. “Des de la regidoria de Serveis estem treballant per donar un bon servei de neteja, però és necessària la col·laboració de tota la població. Durant aquests dies es va a ampliar el nombre de contenidors d’envasos, per evitar el sobreeiximent i també hem sol·licitat a el Consorci que la recollida de residus reciclables, com paper, cartó i plàstic, es realitze amb més freqüència, passant a fer-la cada 5 dies , en lloc de cada 8 com era habitual “.

Per la seua banda, tant el personal de la brigada municipal com de Fovasa continua realitzant la neteja de carrers diàriament, sent més exhaustiva a les zones de terrasses, on la concentració de persones és més gran. A més, es manté la desinfecció viària utilitzant el tractor i el polvoritzador que recentment ha adquirit l’Ajuntament, diverses vegades per setmana.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*