La regidoria de Turisme de Buñol s’ha unit al projecte O-City elaborat per la Universitat Politècnica de València

Post també disponible en: Castellano

Aquest projecte es basa en la unió d’aliances del coneixement entre universitats i altres organismes com els Ajuntaments o els centres educatius d’Infantil i Primària. És un projecte global i interdisciplinari que pretén recopilar elements del nostre patrimoni cultural i immaterial.

En ell participen diferents països de la Unió Europea i altres no pertanyents a ella, com són Sèrbia i Colòmbia. A través d’aquest projecte desenvolupat per la universitat s’està creant una plataforma, finançada per la UE, en la qual apareix una xarxa de ciutats de la seda creativa. L’objectiu consisteix, d’una banda,  a crear un recurs estable per a poder utilitzar-lo en l’àmbit educatiu i, al seu torn, projectar el nostre patrimoni a nivell turístic i més enllà de les nostres fronteres.

Els centres educatius de la localitat de Bunyol han participat en una videoconferència amb els responsables del projecte i la regidora de l’Àrea María Vallés, amb la finalitat de donar a conéixer aquesta iniciativa turístic educativa i animar als centres a començar a treballar en aquesta.

 “Des de l’àrea de Turisme creiem que amb aquest projecte els alumnes de la població poden conéixer més de prop el seu patrimoni i sentir-lo seu, creant experiències significatives que establisquen sentiments de protecció sobre el patrimoni turístic des d’edats primerenques”, assenyala María Vallés, regidora de Turisme i Tomatina del Consistori buñolense. 

En aquests moments, el CEIP Sant Lluís de Buñol s’ha sumat a la iniciativa i realitzarà aportacions la plataforma O-CITY on conviuen els continguts educatius i turístics. Així doncs, els alumnes de 6é de primària del CEIP Sant Lluís elaboraran elements multimèdia que es desenvoluparan a les aules i que, posteriorment, apareixeran en aquesta plataforma. El projecte, realitzat conjuntament amb l’Ajuntament de Bunyol, està basat en una de les riqueses més idiosincràtiques del nostre municipi: l’aigua. Els nostres alumnes faran una recopilació de les nostres fonts i ximeneres, recollint dades i imatges i creant elements multimèdia que després apareixeran en la plataforma O-CITY i en les pròpies fonts.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*