La responsabilitat social i els objectius de l’Agenda 2030, a Alboraig

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament d’Alboraig continuarà treballant per a complir els Objectius de Desenrotllament Sostenible de l’Agenda 2030 i ser un municipi més sostenible i habitable.

L’Ajuntament d’Alboraig finalitza les accions de difusió de la RSC de les associacions locals i del seu impacte en el municipi, gràcies a el projecte cofinançat per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

Amb el projecte d’aquest any continua la línia d’actuació que l’Ajuntament va començar el 2018 d’estimular la participació civil i la transparència municipal. Ara, el govern municipal s’ha compromès a convertir el full de ruta aprovada per les Nacions Unides i la Unió Europea en una prioritat estratègica del consistori, i en dur a terme un pla d’actuació per fomentar el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (OBS) de l’Agenda 2030 al municipi.

En el marc de l’Agenda 2030 l’Ajuntament d’Alboraig es planteja com a reptes l’estalvi energètic, la millora de la mobilitat, la lluita contra la desigualtat social i contra la despoblació i la disminució de la crisi econòmica.

Per superar alguns d’aquests reptes l’Ajuntament comptarà amb finançament extern en forma d’ajuts i subvencions. Per exemple, està previst sol·licitar prop de 100.000 € per a seguir treballant en aquesta línia, per adquirir instal·lacions d’energia solar fotovoltaica per a generació de l’autoconsum, millorar les condicions d’accessibilitat al centre urbà, ampliar i reparar instal·lacions municipals, i posar en marxa activitats de suport educatiu i extraescolars, culturals i esportives, entre d’altres.

L’alcaldessa d’Alborache, Paqui Collado, apunta que l’objectiu és que “no només l’Ajuntament, sinó que també les associacions i veïns i veïnes estiguen sensibilitzats sobre la importància de lluitar units per aconseguir superar els objectius de desenvolupament sostenible. El model de municipi que volem per al futur comporta compromís, cooperació i responsabilitat de tots i totes.”

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*