La revista ‘Decanter’ reconeix els valors tradicionals de la DO Utiel-Requena

Post també disponible en: Castellano

La prestigiosa revista ‘Decanter’ ha fet un recorregut per la història, el patrimoni i les característiques dels vins de la Denominació d’Origen Utiel-Requena, en un extens reportatge que posa en valor la tradició vitivinícola de la comarca.
La publicació reconeix els valors tradicionals de la DO Utiel-Requena
‘Decanter’ explica en profunditat com els descobriments arqueològics relacionats amb la producció de vi, a la regió, han posat de manifest la seva importància en la vida quotidiana de la zona des de l’època preromana.
De fet, com explica la publicació, la DO Utiel-Requena va ser una de les primeres a obtenir aquest reconeixement oficial a Espanya, garantint l’autenticitat i idiosincràsia de les seues elaboracions. Actualment són 6.000 famílies les que viuen directament de la producció de vi, i més de 100 cellers les que estan adherides a la denominació d’origen.
La revista dedica una especial atenció al raïm Boval, oriünda de la regió, destacant que es tenen notícies d’ella en la zona des d’almenys el segle XV, en què apareix citada en un escrit.
Dir Boval és parlar d’autenticitat amb sabor anyenc… Per això, ‘Decanter’ no sols se centra en els ancestres del raïm en la zona, sinó que també valora el fet que molts dels actuals vins elaborats amb ella procedeixin de ceps vells, una bona part d’elles amb més de 75 anys en producció.
La Boval, d’acord amb els especialistes de ‘Decanter’, és un raïm preparat per als futurs desafiaments que plantejarà el canvi climàtic, ja que es tracta d’una varietat especialment resistent a les condicions adverses. Per la mateixa raó, la Boval és més adequada per a la viticultura orgànica que les d’altres regions més humides, on és més difícil prescindir de la química per a evitar les plagues i malalties de la vinya. En aquesta col·laboració de la DO Utiel-Requena amb la revista ‘Decanter’ (una de 2021 es feia ressò del projecte Valora Boval), es destaquen totes les possibilitats de la comarca per a promoure un turisme sostenible.
‘Decanter’ és una revista de vins fundada a Londres en 1975, que és considerada la millor del món en el seu camp. Actualment, a més de l’edició en paper, compta amb un portal digital que difon els mateixos continguts. La publicació apareix cada mes, i disposa d’una de les guies de vins més reconegudes del món. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*