La Ribera dona la benvinguda a 35 nous residents

Post també disponible en: Castellano

S’han complit 19 anys des que la Ribera rebera la seua acreditació com a centre docent
Amb la incorporació dels nous residents, 135 professionals cursen actualment la seua formació especialitzada a la Ribera

L’Hospital Universitari de la Ribera ha celebrat aquest dimarts, 23 de maig, l’acte de benvinguda als nous residents.

Es tracta de 24 metges (MIR), 2 farmacèutics (FIR), 8 infermers (EIR) i un psicòleg (PIR), que es formaran com a especialistes tant a l’Hospital d’Alzira com en els centres d’Atenció Primària del Departament de Salut.

L’acte d’acolliment ha anat a càrrec de la gerent del Departament de Salut de la Ribera, Dra. Liliana Fuster, qui ha estat acompanyada del director mèdic de l’Hospital d’Alzira, Dr. Juan Manuel Campos; el director mèdic d’Atenció Primària del Departament de Salut, Dr. José Manuel Soler, i de la directora d’Infermeria, Carmen Castillo.

La Dra. Fuster ha donat l’enhorabona als nous residents i els ha instat a “aprofitar al màxim aquests anys de formació, que us faran créixer com a professionals i com a persones”. 

Així, la Gerent ha recordat “l’excel·lència dels professionals amb què compta el Departament de Salut de la Ribera” i, en aquest sentit, ha animat als futurs especialistes a aprofitar-se al màxim “de tot el coneixement i el potencial humà” que estarà al seu abast durant la seua formació. 

Entre els 24 metges residents que s’han incorporat hui al Departament de Salut de la Ribera, 6 cursaran l’especialització en Medicina Familiar i Comunitària, 2 Radiodiagnòstic, 2 Pediatria, 2 Anestesiologia i Reanimació, 2 Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, 2 Medicina Intensiva, 2 Medicina Interna, 1 Obstetrícia i Ginecologia, 1 Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu, 1 Oftalmologia, 1 Geriatria, 1 Urologia i 1 Psiquiatria. 

Així mateix, els farmacèutics residents incorporats s’especialitzaran en Microbiologia i Farmàcia Hospitalària, respectivament, mentre que el psicòleg intern resident cursarà l’especialitat de Psicologia.

Per part seua, entre els infermers interns residents 4 s’especialitzaran en Infermeria Familiar i Comunitària, 3 en Infermeria Obstètric-Ginecològica (matrona) i 1 en Infermeria de Salut Mental. 

Cal destacar que el 69% dels nous residents incorporats són dones i el 31%, homes. 

Amb la incorporació dels nous residents, 135 professionals cursen actualment la seua formació especialitzada a la Ribera. Segons ha destacat la Dra. Fuster, “aquesta quantitat de residents ens demostra que la formació sanitària especialitzada té molt futur en el nostre Departament de Salut, especialment ara, quan es compleixen 19 anys des que la Ribera rebera la seua acreditació com a centre docent”.

Comiat dels nous especialistes

Durant el mateix acte celebrat aquest matí a l’Hospital d’Alzira, s’ha acomiadat als 23 residents que han finalitzat la seua residència enguany a la Ribera, als quals la Gerent els ha desitjat “un futur professional reeixit i gratificant”, i als quals ha recordat que “el pacient és el centre del sistema i és al seu servei al qual heu de posar el coneixement i l’experiència adquirida, però també la formació humana que heu rebut durant la vostra residència”.

L’acte ha finalitzat amb el lliurament del Premi al Millor Resident 2022-2023, que s’atorga sobre la base de la qualificació en l’avaluació anual, la trajectòria investigadora del futur especialista i la seua popularitat entre els seus companys residents, i que ha recaigut en la Dra. Marta Molina, resident de cinqué any de l’especialitat de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*