La SM «L’Artística» de Xiva inicia aquest cap de setmana el cicle “Bandes a les Arts” 2022

Post també disponible en: Castellano

El cicle, que compleix enguany la seua desena edició, arrencarà amb l’actuació de la Societat Musical “L’Artística” de Xiva.

Aquest programa permet anualment oferir concerts de les Societats Musicals federades dins de la programació dels Arts.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i el Palau de les Arts Reina Sofia iniciaran diumenge que ve 23 de gener el cicle “Bandes a les Arts”, que aconsegueix enguany la seua desena edició.
La Societat Musical “L’Artística” de Xiva serà l’encarregada d’inaugurar aquest cicle de concerts que donarà principi aquest cap de setmana en el Auditori dels Arts. El programa basat en l’evolució del gènere musical escènic, des de l’òpera i la sarsuela fins als musicals, amb una part dedicada també al repertori simfònic. L’actuació serà a càrrec de la banda simfònica, acompanyada de la coral polifònica de la societat musical i tindrà lloc en la sessió matinal de les 12.00 hores.
El cicle continuarà el pròxim 10 d’abril amb una jornada que buscarà enaltir la figura de la dona en la música a través de les propostes de la Societat Joventut Musical de Faura, en un concert que explorarà la figura de la dona a través de la sarsuela i de l’òpera, i de La Unió Musical d’Aldaia, que farà el propi amb el seu programa titulat ‘Una musa en l’escenari’. Els concerts tindran lloc a les 12.00 hores i a les 17.00 hores, respectivament.
Unes setmanes més tard, el diumenge 22 de maig, el cicle donarà pas a les actuacions de la Societat Musical La Llosa de Ranes, que celebrarà en un concert especial els seus 100 anys d’història, amb una primera part dedicada a Giuseppe Verdi i una segona part, sota el lema “Jazz amb Xocolate”, en el qual es comptarà amb la col·laboració especial del trompeta solista Raúl García “Xocolate”. Ja a la tarda, l’Ateneu Musical Schola Cantorum de La Vall d’Uixó abordarà valors propis del col·lectiu de les societats musicals de la Comunitat Valenciana com la igualtat de gènere o l’atenció a col·lectius en risc d’exclusió social, a través d’una selecció de peces de ‘Carmen’ o ‘West Side Story’, entre altres obres.

Desena edició del cicle “Bandes als Arts”
Conscients de la importància de les societats musicals en el teixit musical i cultural del nostre territori, el Palau de les Arts i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana han posat en marxa el projecte “Bandes a les Arts”, que enguany aconsegueix la seua desena edició i permet oferir concerts oberts a tots els públics per part de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana emmarcats en la temporada dels Arts.
El cicle es artícula en sessions dominicals de matí i tarda, en les quals les societats musicals ofereixen un repertori relacionat amb les propostes artístiques dels Arts.
Per a participar, les Societats Musicals interessades han presentat un projecte en el qual s’ha valorat tant la qualitat de la proposta com la integració del repertori dins de la programació lírica de l’auditori, coincidint amb els compositors programats per a cada temporada. Al costat d’això, s’han tingut en compte altres factors com l’interès musical del repertori complet, la innovació de la proposta i l’aportació de valors associats al col·lectiu de societats musicals.
En la Comunitat Valenciana són presents més del 50% de les societats musicals i escoles d’Espanya. En l’actualitat, un total de 550 societats musicals pertanyen a la FSMCV, amb més de 1.100 bandes de música, més de 43.000 músics, 60.000 alumnes, 200.000 socis, 600 centres educatius i més de 5.000 professors. Les societats musicals de la Comunitat Valenciana són Bé d’Interès Cutural Immaterial i recentment han estat declarades ‘Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial’ per part de Govern d’Espanya.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*