La Societat Musical “L’Artística” de Bunyol presenta a les seues Reines del Mantó i Representant este dissabte

Post també disponible en: Castellano

Després de dos anys sense poder celebrar el Dia del Mantó, La Societat Musical “L’Artística” de Bunyol reprén l’activitat entorn del seu dia gran, que comença aquest pròxim dissabte amb l’Acte de Presentació i Proclamació de les seues Reines del Mantó, la senyoreta Silvia Gómez Zanón i la xiqueta Andrea Tarín Clemente, i el seu Representant en la Cort d’Honor de la Reina de la Fira i Festes, la senyoreta Altea Atienza López. A uns dies del començament del seu regnat, compartim les seues impressions i il·lusió per representar a la seua Societat en l’exercici 2022-2023.

Silvia Gómez Zanón té 23 anys, va cursar els seus estudis superiors de Música en el Conservatori Superior d’Aragó, a Saragossa, i actualment és professora de solfeig a l’Escola de Música “Luis Ayllón” de la Societat Musical “L’Artística” de Bunyol, a més d’en altres escoles de música de la comarca. 

Com has portat l’espera aquests dos anys? 
Al principi va ser un impacte el que es cancel·laren les festes, va ser un pal molt gran. Aquests dos anys d’espera han fet que vagen en augment les ganes i la il·lusió per representar a la meua Societat.

D’on et naix la idea de ser Reina del Mantó?
Vaig ser Reina Infantil del Mantó en 2005 i des que vaig deixar el càrrec, no he parat de dir-li a la meua família que volia ser Reina del Mantó. Cada any l’he demanat i crec que per insistent l’he aconseguit. 

Formes part de la Banda Simfònica des de 2011, com viuràs la volta del Mà a mà “des de la barrera”?
Al principi volia tocar, seria la meua desé Mà a mà, i després de no haver-lo celebrat aquests anys, em feia il·lusió. Però ser Reina del Mantó és una vegada en la vida i potser no té l’oportunitat de veure el Mà Mà, així que amb una mica de pena, ho gaudiré des del públic. 

Quin és l’acte que esperes amb més il·lusió?
La Presentació em fa molta il·lusió però el Dia del Mantó sempre és un dels dies més especials de l’any. A més, enguany serà encara més escpeial, no sols perquè ho viuré com a Reina del Mantó, també perquè significa la volta de les festes per a tots els Lletjos. Estic segura que tots recordarem aqueix dia que va significar la volta a la normalitat.

Ens pots comptar algun detall dels teus vestits?
El vestit del Dia de les Músiques és molt especial per a mi perquè porte un xicotet motiu d’una persona molt pròxima, a la qual vull molt. El vestit de Reina del Mantó és també molt especial per a mi. 

Què significa per a tu ser Reina del Mantó?
Molt important, sempre he tingut molt d’afecte cap a la meua Societat i la meua Banda. Crec que el fet de formar part de la Banda fa que el senta molt més. Per a mi és molt important saber que, a més d’al costat de la meua família i amics, ho gaudiré amb la meua segona família, amb els meus amics músics.

Finalment, volem que envies un missatge d’invitació per a aquestes pròximes Festes. 
Convide a tot el poble de Bunyol i especialment als socis i simpatitzants dels Lletjos a gaudir de cada acte, començant per la Presentació d’aquest dissabte que serà un acte molt especial per a nosaltres i que a més tindrem el plaer de tancar amb un concert de la nostra Banda. Espere que gaudisquen del Dia del Mantó, participant en l’ofrena i en la cavalcada, o simplement eixint al carrer, ja que serà un dia molt bonic i emotiu per a tots. 

Andrea Tarín Clemente té 10 anys, cursa 5é de Primària en el Col·legi Públic Sant Lluís i estudia 3r de Piano a l’Escola de Música i Dansa “Luis Ayllón”. 

Com has portat l’espera aquests dos anys? 
El dia que anava a ser la presentació, en 2020, em vaig posar a plorar perquè em feia molta pena, però el següent ho vaig portar una mica millor. Ara tinc moltes ganes que arribe el dia.

Tu vas ser Padrina de la Bandera de la Banda Juvenil amb Daniel Carrascosa Marzo, en un acte del qual el teu pare, David Tarín, Director de la Banda Juvenil, no tenia ni idea, com va ser aqueix moment?
Vaig haver d’ocultar-li-ho també a la meua àvia, per a assegurar-nos que el meu pare no s’assabentara. Aqueix dia, el meu avi i jo vam haver de mentir una mica perquè poguera eixir del teatre i desfilar amb la nova Bandera. Estaven els dos molt contents i emocionats quan em van veure desfilar pel corredor. 

D’on et naix la idea de ser Reina Infantil del Mantó?
Vaig estar en la Cort d’Honor en 2019, acompanyant a Daniela, i em va encantar. A més des de xicoteta la meua àvia sempre em deia que jo seria Reina Infantil del Mantó i enguany per fi, complim un somni.

Quin és l’acte que esperes amb més il·lusió?
Tinc moltes ganes que siga la Presentació però també m’encanta la cavalcada del Dia del Mantó.

Ens pots comptar algun detall dels teus vestits?
Tots els meus vestits són molt especials per a mi perquè tenen una cosa relacionada amb la meua sèrie favorita, Sailor Moon. Però si he de triar un, m’agrada especialment el vestit del Dia de les Músiques.

Finalment, ens encantaria que llançares un missatge als socis i simpatitzants per a aquestes pròximes festes. 
Convide a tots els Lletjos a gaudir d’aquestes festes, són les primeres després de la pandèmia i seran molt especials.

Altea Atienza López té 17 anys, estudia 1r de batxiller i forma part de la Banda Simfònica, en la secció de saxofons.

D’on et naix la idea de ser Representant de la Societat?
Em van proposar el càrrec i al principi la meua mare no estava molt convençuda però a mi em feia molta il·lusió i al final li he contagiat la meua il·lusió. Ara que s’acosta el moment, té moltes ganes, igual que la resta de la meua família. 

Coneixes a la resta d’integrants de la Cort d’Honor de la Reina de les Festes 2022 de la qual formaràs part?
Vaig tindre l’oportunitat de conéixer-les a tots en l’acte de proclamació de la Reina de les Festes que es va celebrar en la revetla de Sant Joan. Compartim una nit genial. 

Vas entrar a formar part de la Banda Simfònica l’any passat, com viuràs el Mà a mà com a músic?
Anava a debutar enguany al Mà a mà amb els meus companys saxofons però caldrà esperar a la pròxima edició. Enguany ho gaudiré de manera diferent des del públic.

De tots els vestits que lluiràs aquests dies, quin és el teu preferit?
El vestit que de la cavalcada del Dia del Mantó és el que més m’agrada de tots. 

Quin és l’acte que esperes amb més il·lusió?
Sens dubte, el Dia del Mantó és el que espere amb més il·lusió. M’encanta l’ambient de la Cavalcada i estic desitjant que arribe per a viure’l al màxim.

Per a concloure l’entrevista, ens encantaria que convidares a socis i simpatitzants a aquestes pròximes Festes. 
Convide a tots els Lletjos i veïns de Bunyol a eixir al carrer i gaudir de tots els actes al costat de nosaltres.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*