La Societat Musical “L’Artística” de Xiva tanca l’any amb un concert molt especial i nadalenc

Post també disponible en: Castellano

En la vesprada de Nit de Nadal, la Societat Musical “L’Artística de Xiva” va oferir a tots els seus socis i poble en general el seu extraordinari i últim concert de l’any, el de Nadal. El concert es va iniciar amb el reconeixement als educands del 73, aquells músics que van entrar a formar part de la Banda fa 50 anys. Un grup de músics que va nodrir de joventut a la Banda; labor del director Domingo Vela Alcaina, que ja havia tingut molta vinculació amb L’Artística de Xiva i que se sentia un chivano més. Davant la seua pròxima jubilació va tornar a Xiva i es va fer càrrec de la banda, novament, donant-li un gran impuls social i musical, prova d’ells va ser l’afluència d’educands. Sr. Domingo Vela va voler agrair aquest suport i els va compondre un pasdoble que títol “Educands del 73”.
Hui 50 anys després, la Junta Directiva, en aquestes dates tan entranyables, ha volgut reconéixer aquells 15 músics que van formar part de la Societat i que van donar un impuls a la Banda. Aquest reconeixement va constar de dues parts. Primer la presentadora de l’acte, Guadalupe Martínez, els va anar cridant perquè pujaren a l’escenari, i davant tota la Banda Simfònica actual, el President de la Societat els va anar imposant a cadascun la insígnia d’or de la Societat, i també a la filla de Sr. Domingo Vela (q.e.p.d.). En segon lloc la Banda amb el seu actual director al capdavant, Vicente Reche Ruiz, va interpretar “Educands del 73, de Domingo Vela”. Els aplaudiments van sonar continus, tant en el lliurament de distincions com en finalitzar la interpretació de l’obra.
El concert va continuar amb la interpretació d’obres de Frank J. Cabdells, Ferrer Ferrán i Maurice Jarré. Seguidament es va entrar en una part més Nadalenca, unint-se a la Banda la Coral “Verge del Castell” i els alumnes més joves de l’Escola de Música Dansa, interpretant tots junts. Cristmas Morning de Saül Gómez Doler i Suiete comercial nadalenca de J. B. Álvarez. Els alumnes de l’escola van omplir tot el frontal de l’escenari del Cinema-Teatre Astoria i va ser una delícia veure’ls ballar i cantar, i especialment quan la Banda, com a final del concert, va interpretar “La marxa Radetzky”, que van acompanyar són les seues palmes i balls al ritme que els marcaven dos professors des del pati de butaques.
Un concert que va omplir per complet l’aforament del Cinema-Teatre Astoria; que va fer passar una vetlada molt agradable amb l’homenatge, i que va alegrar i va donar felicitat amb la música, metes que últimament totes les seccions de la Societat estan aconseguint en les seues actuacions.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*