La tercera edició de Xest Inusual s’acomiada amb l’espectacle Save the temazo

Post també disponible en: Castellano

Aquest diumenge, 24 de juliol, va finalitzar el festival d’art en llocs singulars, Xest Inusual, amb un espectacle circense realitzat en el CEIP Francisco Giner dels Rius, a càrrec del col·lectiu F.R.E.N.E.T.I.C. Sota el títol Save the temazo, aquest col·lectiu d’artistes va portar a Xest la història d’una ONG internacional que lluita per a rescatar el valor emocional de la música, investigant les connexions musicals i sonores del món i la seua influència a nivell social, cultural i artístic.

Abans de la seua actuació, el grup de teatre local Al Compàs va interpretar una selecció de cançons del seu nou musical. “Hui posem el fermall d’or a Xest Inusual amb Save the temazo, un espectacle que porta humor i música a aquest espai i amb el qual gaudirem d’una actuació amb trapezi volant, salts al buit, manipulació d’objectes, tir amb arc i molt més. Però abans, el grup de joves que integra Al Compàs ens mostrarà una part del muntatge en el qual estan treballant”, anunciava el regidor de Festes, Raúl Mota. “Estem orgullosos de comptar amb tant de talent chestano i no vull deixar passar l’oportunitat de donar-los l’enhorabona pel seu el seu treball, i fer-ho precisament ací, en el col·legi Francisco Giner dels Rius, on s’estableixen les bases de l’educació. També agraïsc la col·laboració de les famílies que han obert les portes de les seues cases per a poder oferir teatre breu en els seus interiors, així com a Inma Jordán per cedir l’espai del magatzem de Productes Jordán per a realitzar una de les actuacions. Finalment, gràcies a Mónica Verduch i a Manuel Puchades, que fan possible el bon funcionament d’aquest festival”.

Tal com va explicar Mota, la finalitat de Xest Inusual és, des dels seus començaments, buscar la singularitat quant a ubicacions i tipus d’espectacles. “Aquests dies el teatre ha entrat en cases chestanas, en el mercat municipal, en un magatzem i al pati d’un col·legi, envaint així nous espais per a crear un segell propi que posicione a Xest com a referent cultural a la Comunitat Valenciana. A més, amb la programació d’aquest festival el mes de juliol s’afig a les nostres tradicionals Festes de Juliol una nova oferta d’art, cultura i diversió”, manifestava el regidor.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*