La Unió de Llauradors quantifica les pèrdues directes en cultius per les pluges persistents de les dues últimes setmanes en més d’11 milions d’euros

Post també disponible en: Castellano

La Unió de de Llauradors ha elaborat un informe sobre les pluges persistents que han afectat el camp valencià al llarg de les últimes dues setmanes i el balanç resultant és d’unes pèrdues directes superiors als 11,2 milions d’euros en cultius de prop de 25.000 hectàrees, a més de danys en infraestructures agràries difícils de calcular. No obstant això, en general, les pluges han resultat bastant beneficioses per al sector agrari, excepte en algunes zones i produccions.
Cal assenyalar que març ha sigut un dels mesos amb més pluges des de fa 50 anys. La precipitació acumulada ha superat els 1.000 litres/m² en algun punt i ha arribat a valors superiors als 500 en molts altres municipis. Encara que les pluges s’han repartit per tot el territori, les majors acumulacions s’han centrat en l’interior del nord d’Alacant i sud de València, i algunes zones de Castelló, concretament a les comarques del Comtat, l’Alcoià, Marina Alta, Safor, Vall d’Albaida, Ribera Alta o la Plana Baixa. A part de les precipitacions acumulades, el principal causant dels danys és la gran quantitat de dies en què no ha eixit el sol i si humitat constant. Hem tingut aquest mes 22 dies amb cel cobert, circumstància bastant inèdita, segons els tatos que maneja l’organització agrària.

Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*