La Unió denúncia que la proposta d’ajudes a l’olivar tradicional del Ministeri d’Agricultura és “pràcticament inservible” per a la Comunitat

Post també disponible en: Castellano

La Unió de Llauradors considera que “la proposta llançada pel Ministeri d’Agricultura (MAPA) per a concedir una ajuda associada a l’olivar tradicional amb dificultats específiques i alt valor mediambiental no servirà en la Comunitat Valenciana, perquè els requisits establits limiten l’accés a la majoria dels agricultors professionals que cultiven, precisament, en zones amb limitacions i dificultats productives”.

Hilari Jaime, responsable del sector de l’olivar de l’organització agrària, assenyala que “valorem positivament una ajuda a l’olivar tradicional i amb un alt valor mediambiental que compense l’esforç dels agricultors professionals (agricultors actius) per mantindre el cultiu i l’activitat en les nostres zones que tenen fortes limitacions per a això. Tanmateix, caldria reenfocar els criteris perquè l’ajuda siga útil en el nostre territori i també incrementar el pressupost perquè només es preveu un import d’ajudes per a tot l’Estat de 27,59 milions d’euros per a tot el període comprés entre els anys 2023 i 2027”. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*