La Universitat de València i la Mancomunitat Foia de Bunyol Xiva, avancen en la implantació d’estratègies per a l’ocupació

Post també disponible en: Castellano

La Mancomunitat Foia de Bunyol Xiva ha acollit la reunió de seguiment del projecte “Avalem Territori”. La sessió de treball, ha comptat amb la participació de Jorge Hermosilla , Catedràtic del departament de Geografia de la Universitat de València i l’equip tècnic de la Mancomunitat, i ha servit per a avaluar el treball realitzat fins al moment en matèria d’ocupació en els aspectes relacionats amb el projecte, al mateix temps que ha permés conéixer les bases estratègiques del document de treball per al present exercici.

Avalem Territori suposa per a la Mancomunitat, una eina que permet contrastar les iniciatives i desenvolupar estratègies de treball encaminades al foment i la dinamització de l’ocupació local.

En aquest sentit, seguint les pautes marcades per Avalem Territori, la Mancomunitat es troba ja treballant estratègies de vertebració dirigides a aproximar oferents i demandants d’ocupació a punts on l’administració pot aportar recursos materials i humans.

En aquesta trobada, la Universitat ha posat en valor el treball que es desenvoluparà durant 2024 per a oferir eines que permeten detectar i avaluar necessitats en matèria d’ocupació, analitzant sectors emergents, noves oportunitats, necessitats formatives, capacitacions específiques i mobilitat laboral, elements amb els quals desenvolupar un mapa d’ocupabilitat en la comunitat i de forma més específica a la comarca.

Entre les labors proposades des de la Universitat per a 2024 incloses en el pla, es destaquen els aspectes relacionats amb el treball de prospecció del mercat laboral, l’avaluació contínua dels Pactes Territorials, l’anàlisi de la formació específica necessària per a la qualificació i capacitació i el subministrament permanent de dades dinàmiques en matèria d’ocupació com a eina clau en la presa de decisions.

Per a la Mancomunitat Foia de Bunyol Xiva, les aportacions realitzades per la Universitat de València en aquesta matèria suposen un element imprescindible en els processos de presa de decisió, especialment en una matèria com la desocupació en el qual la comarca presenta un dels índexs més elevats de la província.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*