La UPCCA de Xest continuarà la seua actuació durant el curs escolar 2020-21 amb mesures adequades a la pandèmia

Post també disponible en: Castellano

Des de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de Cheste (UPCCA), a càrrec de la regidoria de Sanitat, ja s’han programat les actuacions destinades a la prevenció escolar que cada any es duen a terme als centres educatius de la localitat. Totes les intervencions es desenvoluparan seguint les mesures de seguretat i higiene pertinents, a causa de la pandèmia COVID-19.

Entre les activitats, es realitzaran tallers preventius d’addicció a les TIC, als jocs d’atzar o a altres tipus d’agents tòxics i comportamentals. En funció de l’nivell escolar, també s’impartiran tallers d’educació emocional, amb l’objectiu d’ajudar a l’alumnat a gestionar situacions de conflicte, com l’actual emergència sanitària. Tal com ha explicat Sara Arjona, coordinadora de la UPCCA, cada centre educatiu ha estudiat com realitzar els tallers, considerant si poden fer de manera online o si han de ser presencials.

Paral·lelament, continuaran els tallers per a famílies. El primer tindrà lloc el 20 de novembre, sota el títol Intel·ligència emocional II: millorar la relació amb els/les fills/es”, en col·laboració amb la Diputació de València. L’activitat abordarà problemàtiques comuns en l’adolescència i com resoldre-les. “A més, durant el present curs escolar, la Unitat es coordinarà amb el Gabinet Psicopedagògic Municipal per a participar en les activitats de l’Escola de Mares i Pares”, ha apuntat Arjona.

Per altra banda, la prevenció comunitària que es porta a terme des de la UPCCA de Cheste, es realitzarà a través de campanyes de prevenció amb el suport de la resta d’Unitats de la Comunitat Valenciana. La propera campanya coincidirà amb el Dia Internacional de l’Joc d’Atzar i li seguiran altres amb motiu dels dies mundials Contra l’alcohol i altres addiccions.

UPCCA de Xest

La UPCCA és un servei municipal públic, gratuït i especialitzat, dependent de la Regidoria de Sanitat, des del qual es posen en marxa iniciatives per evitar i reduir l’ús i abús de drogues; es promocionen hàbits de vida saludables i s’impulsa una “Cultura de salut” mitjançant la qual es rebutgen les conductes addictives. La Unitat també realitza assessorament, orientació i intervenció individualitzada a les famílies, adolescents o persones adultes que ho sol·liciten.

L’horari d’atenció per a sol·licitar cita prèvia és de dilluns a divendres, de 8 a 14 i de 15 a 17 hores, al telèfon 672.022 362. També es pot contactar amb la UPCCA a través de correu electrònic, en upc_cheste @ hotmail.es

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*