La UPCCA de Xest s’uneix a la campanya de la Xarxa de UPCCAs de la Comunitat Valenciana en el Dia Mundial Sense Alcohol

Post també disponible en: Castellano

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial sense Alcohol establit per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que es commemora hui, 15 de novembre, la Xarxa d’Unitats de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de la Comunitat Valenciana, a la qual pertany a l’Unitat de Xest, ha posat en marxa una campanya per a conscienciar a la població sobre els danys que ocasiona el consum d’alcohol.

“Des de la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Xest donem suport a la campanya que des de les Unitats de Prevenció s’està fent en tota la Comunitat València. És important alertar a tota la població, i especialment als joves, de la importància d’un consum moderat i dels perills que comporta un consum excessiu d’alcohol, ja que la taxa per mortalitat a causa de malalties relacionades amb el consum d’alcohol és altíssima en aquest país”, ha declarat la regidora, Mª Ángeles Llorente.

A més de sumar-se a la difusió d’informació sobre aquest tema, la UPCCA de Xest està impartint tallers en els col·legis i institut, amb la finalitat de sensibilitzar i previndre sobre els riscos associats al consum d’alcohol, així com a la possible addicció a aquesta substància. Per a això s’han organitzat sessions dinàmiques, en les quals, entre altres activitats, es presenten jocs amb ulleres simuladores de l’efecte del consum d’alcohol. 

Concretament, aquesta formació s’ha impartit en 6é de Primària del CEIP Anna Lluch, en 5é i 6é primària del CEIP Francisco Giner dels Rius, en 2n d’ESO de l’IES Ricardo Marín i en 1r d’ESO del Col·legi San José de la Muntanya.

Xifres
D’acord amb l’última enquesta de ESTUDES, existeix un consum rellevant de begudes alcohòliques malgrat estar prohibida la venda a menors. De fet, 7 de cada 10 estudiants d’entre 14 i 18 anys afirma haver begut en l’últim any i 5 de cada 10 ha begut en l’últim mes, la qual cosa suposa un xifra pròxima al milió de joves.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*