La xarxa Turist Info de Quesa i Anna, de la Mancomunitat de la Canal de Navarrés, reben el premi d’innovació de Turisme Comunitat Valenciana

Post també disponible en: Castellano

Les Oficines de Turisme de Quesa i Anna, emmarcades en la xarxa de Tourist Info de la Mancomunitat de la Canal de Navarrés, han rebut el premi a la innovació 2020 per Turisme Comunitat Valenciana. Aquest premi, reconeix les novetats dirigides a millorar, d’una banda, l’atenció prestada per les oficines Tourist Info i la qualitat percebuda pels turistes en relació a la destinació turística de la Mancomunitat de la Canal de Navarrés, i, de l’altra, les novetats en serveis que milloren substancialment el desenvolupament local de les activitats turístiques empresarials.

Els premis concedits a les oficines de turisme de la Mancomunitat de la Canal de Navarrés, a qui podien presentar-se totes les Tourist Info de la Comunitat Valenciana, han tingut en consideració la creativitat, hospitalitat, accessibilitat i sostenibilidadde les propostes presentades, així com la creació de noves ferramentes i canals d’atenció als turistes, entre altres variables.

Nova Senyalització Turística Intel·ligent: tots els servicis turístics, a través del mòbil

I quins han sigut estes innovacions que s’han implantat en les Tourist Info de Quesa i d’Anna? En primer lloc, la seua nova Senyalització Turística Intel·ligent. Així, a través de la Plataforma Digital INVENTRIP, la Mancomunitat de la Canal de Navarrés, oferix una informació turística intel·ligent en tot el seu àmbit territorial, que comprén els municipis d’Estubeny, Anna, Chella, Bolbaite, Navarrés, Quesa, Bicorp i Millares.

Esta plataforma permet als usuaris planificar i compartir viatges en la Canal de Navarrés de forma ràpida i senzilla a través del seu mòbil. A més, la Senyalització Turística física (cartells i senyalitzacions) permeten consultar l’oferta turística completa a través de balises electròniques, codis QR, “beacons” i altres tecnologies de la informació, que dirigixen als visitants cap als principals llocs d’interés, oferint-los informació de servicis com a restauració, paratges naturals, allotjaments, comerços o servicis turístics que tenen al seu voltant.

Els Senyals Turístics Intel·ligents posseïxen un abast de 40 metres, i en eixe perímetre, tots els dispositius mòbils reben una notificació amb tots els servicis al seu voltant. Per als espais naturals de major amplitud, s’utilitza la Geobaliza, que detecta els dispositius en una àrea major, a través de la ubicació GPS, i envia la notificació i informació encara en zones sense cobertura mòbil.

Un model turístic segur i sostenible

Este model senzill, còmode, sostenible i intel·ligent de remetre tota la informació necessària per a fer més còmode i plaent el viatge al turista, també convertix els destins de la Mancomunitat de la Canal de Navarrés com a destinacions turístiques segurs, perquè pot advertir, per mitjà d’estes notificacions en el mòbil, de les mesures de seguretat necessàries, o l’ocupació de determinada zona turística en temps real, molt útil fonamentalment en els mesos de major afluència turística.

Aparadors Turístics Interactius

Però a més de la Senyalètica Intel·ligent, els municipis de la Mancomunitat de la Canal de Navarrés compten amb la instal·lació de tres punts d’informació a manera d’Aparador Interactiu, en les poblacions que no disposaven de centres de recepció, com les oficines Touist Info ubicades en Anna i a Quesa, o l’Ecomuseu de Bicorp. En estos punts, que s’han ubicat en les poblacions de Chella, Bolbaite i Navarrés, a través d’unes pantalles amb tecnologia tàctil, els habitants, turistes o visitants tenen la possibilitat d’enviar-se directament al mòbil els fullets turístics, les guies, els llistats d’activitats a realitzar o recursos de què disposen en la zona. Es pot consultar un mapa interactiu, l’agenda d’esdeveniments, o accedir als portals turístics d’interés.

Implicació de les Tourist Info i de la Mancomunitat de la Canal de Navarrés

Este reconeixement a la innovació en matèria turística, no haguera sigut possible sense la implicació de les Tourist Info dependents del departament de turisme de la Mancomunitat de Navarrés, coordinat pels diferents Ajuntaments adherits i inclòs en les actuacions del Pla de Governança de Dinamització Turística finançat per la pròpia Mancomunitat, el Patronat Provincial de Turisme, i Turisme de la Comunitat Valenciana.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*