Riba-roja acorda el pagament de 432.633 a una veïna a qui se li va ocupar un terreny per a canalitzar el Barranc dels Monges en 2004 però no se li va compensar durant 16 anys

Post també disponible en: Castellano

La propietària no va rebre ni diners ni permuta durant el govern del PP

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha acordat l’aprovació d’una despesa de 430.660 euros a una veïna de la localitat a la qual, l’any 2004, sota govern de PP, se li va ocupar una parcel·la de 3.628 metres quadrats per canalitzar el Barranc de les Monges a canvi d’una reparcel·lació a la zona de l’Calvari o en l’anomenada àrea de Pacadar.

No obstant això, ni va rebre les permutes de terrenys perquè a la zona de l’Calvari no hi ha sòl disponible a l’respecte ni tampoc en el Pacadar, ja que en aquest cas no s’ha arribat a desenvolupar el pla urbanístic previst inicialment. A més, tot i el pas dels anys tampoc se’ls va indemnitzar amb quantitat econòmica tot i l’ocupació dels seus terrenys.

El ple de Riba-roja de Túria ha aprovat la proposta de l’PSPV d’abonar a la propietària per l’ocupació dels esmentats terrenys per canalitzar el barranc amb el suport també de Ciutadans mentre que el Partit Popular, Esquerra Unida, Compromís, Podem Riba vermella Pot i la formació de Vox van optar per l’abstenció sobre els acords presos en la sessió.

Els fets que van originar la indemnització final aprovada es remunten a l’any 2004 quan el llavors equip de govern, encapçalat per l’exalcalde, Francisco Tarazona, de l’PP, va ocupar una parcel·la de 3.628 metres quadrats amb el consentiment de la propietària per canalitzar el barranc de les Monges a canvi d’altres terrenys en el Calvari o en l’àrea del Pacadar.

No obstant això, la propietària es va veure obligada a reclamar el compliment de l’acord a l’octubre de 2014 quan va exigir l’escriptura de la permuta o l’inici de la via judicial. L’any 2016 va sol·licitar l’expropiació forçosa dels terrenys o bé una indemnització pel valor dels terrenys ocupats o pel valor dels mateixos 3.628 metres quadrats a la zona del Calvari.

L’any 2018, la propietària va sol·licitar la proposta d’expropiació, després de l’arxivament de el recurs contenciós-administratiu de l’any anterior, amb un preu just fixat en un total de 430.660 euros en total. El passat 2 de març, el ple de Riba-roja va desestimar tirar endavant la permuta dels terrenys a la zona de l’Calvari ja que en la mateixa no existeix cap tipus de terreny públic. No obstant això, el ple va aprovar tirar endavant el procés d’expropiació sol·licitada amb el preu just fixat prèviament.

Els 430.660 euros abonats a la propietària dels terrenys al Barranc de les Monges s’uneixen a un altre pagament ordenat i fet efectiu a finals de juny passat per un valor de 1’3 milions d’euros a diversos propietaris d’una mateixa família per altres terrenys privats i als quals, tampoc, s’havia abonat amb una permuta de terrenys pel mateix valor ni s’havia fet efectiva una indemnització econòmica a l’respecte.

En aquesta ocasió, la família propietària va recórrer una resolució de setembre de 2014 en la qual el Jurat Provincial d’Expropiació de València fixava el preu just dels terrenys afectats per l’ocupació dels mateixos en un total de 240.688 euros, mitjançant una expropiació, que finalment va ser anul·lada. Un error de l’TSJCV va fixar en 1’3 milions d’euros la indemnització a la qual havia d’abonar l’ajuntament a la família.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que el pagament d’aquestes quantitats econòmiques “són un llast enorme per a la salut financera de l’ajuntament en un moment en què es podia destinar aquests diners a ajudar a les famílies ia les petites i mitjanes empreses que ho estan passant malament per la crisi sanitària per culpa de PP que en el seu moment no va realitzar una correcta actuació “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*