L’Ajuntament d’Alboraig redueix un 65% el seu «deute viu»

Una imagen de la casa consistorial de Alborache.
Una imagen de la casa consistorial de Alborache.

Post també disponible en: Castellano

Una imagen de la casa consistorial de Alborache.
Una imatge de la casa de la vila d’Alborache.

L’Ajuntament d’Alboraig ha reduït el seu «deute viu» en un 65% respecte a l’2017, segons les dades publicades pel Ministeri d’Hisenda. Aquest terme es refereix al deute contret pels municipis amb les entitats bancàries com poden ser crèdits financers, préstecs o crèdits a tercers o valors de renda fixa.

La «deute viu» d’Alboraig se situa avui dia en 275.000 euros, fet que suposa uns 241 euros per habitant i una rebaixa de 146.000 euros. Alborache ha encadenat tres exercicis fiscals de reducció de deute amb els bancs des de l’inici de la legislatura de l’alcaldessa, Paqui Collado en 2015, quan en aquells dies es situava per sobre dels 527.000 euros, és a dir, més de 420 euros de deute per càpita.

L’equip de govern d’Alboraig vol posar l’accent en el «esforç que s’ha dut a terme per arribar a aquest punt en què ha baixat la ‘deute viu’, s’han amortitzat dos préstecs i s’ha generat un superàvit que s’invertirà en actuacions a la via pública », segons fonts municipals.

«Aquesta reducció del dèficit continuada al llarg dels últims anys possibilita que l’Ajuntament tingui més capacitat i més recursos per afrontar inversions de primera necessitat per al poble. En aquest sentit, l’Ajuntament es compromet a resoldre la problemàtica de la llum pel benestar dels veïns ia la possibilitat d’allargar la Ruta dels Molins, un agradable passeig per la fascinant naturalesa i la gran història d’Alboraig », segons les mateixes fonts.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*