L’Ajuntament de Bunyol arreplega més de 14.000 quilos de fem i efectes dels contenidors de disseminats de la població

Post també disponible en: Castellano

Rafael Pérez, regidor de Serveis del Consistori bunyolense, recorda que rebutjar mobles, efectes i restes d’obres és il·legal, a més d’atemptar contra la salut pública i el medi ambient. Poden ser sancionats amb multes des de 600 fins a 600.000 euros

Rafael Pérez, regidor responsable de l’àrea de Serveis de l’Ajuntament de Bunyol, ha mostrat un profund malestar per la gran quantitat d’escombraries, objectes de tot tipus i restes d’obres que s’han abocat de forma il·legal en els contenidors dels disseminats de la localitat . Confirma que la brigada municipal ha retirat més de 14.000 quilos, “una xifra molt superior al que han estat retirant habitualment en aquestes dates altres anys, i que tot i l’Estat d’Alarma tots els mesos es netejaven i recollien tot el tirat a aquests contenidors, que recordo, no són abocadors “.

En declaracions a Ràdio Bunyol TV aquest mateix matí, l’edil bunyolense ha confirmat que la Policia Local va estudiar i controlar les deixalles que es llencen en aquests contenidors i que en cas d’un mal ús seran multats. “Ja tenim constància de diversos veïns. Els enviem la factura del que ha suposat la recollida dels seus estris i controlem que no ho tornen a fer. En cas que persistisquen, l’Ajuntament no va a dubtar a interposar accions legals a l’tractar-se d’un atemptat contra la salut pública i el medi ambient “. En aquest cas, diu el regidor, que poden arribar-se a imposar sancions de fins a 600.000 euros.

Pérez continua: “Tots hem de saber que les nostres muntanyes cal preservar-los. En cas que s’hagi de llençar estris poden portar-los a l’ecoparc de Chiva o al d’Set Aigües, o fins i tot portar-los als seus domicilis de el nucli urbà i trucar a l’Ajuntament perquè els recullen; en aquest cas han de ser fins a 3 estris “. El regidor de Serveis també incideix que aquest assumpte és una qüestió de tots, “hem de preservar el nostre entorn, ser cívics i responsables, i si no és així l’Ajuntament no dubtarà a interposar multes i accions judicials, com es fan a la gran majoria de Consistoris “.

Finalment, l’edil confirma que també s’han retirat estris tòxics i químics, que encara suposen més risc per al medi ambient. La Policia Local està investigant de quina habitatges poden provenir, per això reclama als veïns de disseminats que si coneixen d’algun habitatge que estiga fent aquest “atropellament mediambiental” s’han de posar en contacte amb la Policia Local, que de forma privada escoltarà la seua crida, facilitant-nos la tasca i alertant que no podem consentir determinades actuacions en el nostre terme municipal “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*